Dava dosyasında belge tebligatı
Selam dostlar;
Bir boşanma davasında bir delil benim avukatıma tebliğ edilmemiştir hakim tarafından ve de savunma hakkım elimden alınmıştır. Bu delili ki bu delilde haberleşmenin gizliliği ve özel hayatın gizliliği ihlal edilmiş tuzak hazırlanmıştır.
Sonucunda 15000 tl maddi - manevi tazminata hükmedildim ve d e temyiz yoluna gittim.
Bu olayda sizce haklı konuma geçtim mi?
Cevap: Dava dosyasında belge tebligatı
Deliller dosyaya konmuştur mutlaka. Avukatınız ara ara dosyanızı incelemiyormu ? Ayrıca davanın sonlarında son olarak tanık ifadeleri ile delillerin değerlendirilmesine dair beyanda bulunuluyor. Avukatınız göz ardı etmiş olabilirmi acaba..
Diğer yandan ses kaydı, fotoğraflar, video kayıtları, günlükler gibi deliller Boşanma davalarında kullanılabilir nitelikte materyallerdir. Delil olarak değerlendirilme yetkisi hakimin takdirindedir. Eşler arasında özel hayatın gizliliği diye bir şey olamaz. Tabii o bahsettiğiniz ses kaydı sizin boşanmanıza neden olacak konuşmaları içeriyorsa. Tuzak derken nasıl bir tuzak hazırlanmış size. Eğer bundan çok eminseniz Savcılığa suç duyurusunda bulunun, boşanma davanıza sunulmuş olan ses kaydını da delil olarak savcıya verin. Bu durum ayrı bir dava konusudur.