4320 sayılı kanundan sadece kadınlarmı faydalanır
Merhabalar,
Boşandığım eşimden psikolojik şiddet gören bir erkeğim,
6 sene oldu boşanalı, 2 sene önce evlendim ve çocuğum oldu, eski eşim çeşitli tacizlerde bulunuyor.
Mesaj,mail v.s, bu konuda 3 aylık bir ceza aldı ertelendi, denetimli serbestlik cezası aldı.
ancak halen gizli gizli ailemi yıkmak için elinden geleni yapıyor.
Ondan olan oğlumun bana gelmesini engelliyor.
cumartesi pazar günleri çocuğu ne kadar kurs varsa yazdırmış, sırf bana gelemesin benle vakit geçiremesin diye,
konu başlığındanda anlaşılacağı üzere sorum şu;
4320 sayılı kanundan sadece kadınlarmı faydalanır,
kanunun içinde bazı yerlerde "kadın" bazı yerlerde "eşler" denmektedir.
ne yapayım, bu arada mücadelemi "http://ortakvelayet.com" 'da ayrıca sürdürmekteyim.
yakında bu yasayı çıkaracağız ve tüm babalar sadece nafaka günlerinde hatırlanmaktan kurtulacak
selamlar,
hukuk34
Cevap: 4320 sayılı kanundan sadece kadınlarmı faydalanır
slm sayın hukuk_34;
bahsettiğiniz yasa aileyi koruma yasası. yani yasa nezdinde işlem yapılabilmesi için ilk şart bildiğim kadarıyla aile yani evli olmak. siz boşanmışsınız. eğer çocuğunuza yönelik bir şiddet varsa ozaman yürütülebilir ama sizin artık eski eşinizle bir aile bağınız kalmamışki aileyi koruma yasasından yararlanabilesiniz.
Cevap: 4320 sayılı kanundan sadece kadınlarmı faydalanır
Selamlar Sn Özcanal,
Hukuku uygulayan kişiler toplumsal cinsiyet açısından hizmet içi eğitimden geçmeli. 4320 sayılı kanun 'Aynı çatı altında yaşayanlar' der. Bunların mutlaka evli olması gerekmiyor. Daha sonraki maddede eş tabirini kullandığı için bazı yargıçlar resmi evlilik arıyorlar. Kanunun adını çarpıtıyoruz. Bu, ailenin korunmasına dair bir şey değil. Kanunun uluslararası terminolojiye uygun şekilde adı değiştirilmeli, 'şiddete uğrayan' ve 'uygulayan' tabirleri kullanılmalı."
Bir Örnek,
Boşanmış Kadına Koruma Kararı (4320)
--------------------------------------------------------------------------------
Ankara 8. Aile Mahkemesinin kararlarından birini sunuyorum. Mahkeme evli olmayan ancak şiddet gören kişiler hakkında koruma kararı vermiş ve vermeye devam etmektedir. Mahkeme yasayı özüyle uyguladığını belirtmektedir. Gerçekten de yasanın sözünde evlilik birliği aranır ancak tarafı olduğumuz sözleşmenin uygulanması gerekliliği karşısında karar, yasanın özüne, sözleşmeye ve anayasaya uygundur.
Artıııııı, Boşanmasan bile evlilik dışı yaşadığın kadına bile koruma kararı çıkabiliyor,
sadece önemli olan hakimin o günkü keyfi.
hele kadınsa ikna etmek derttir.
selamlar,