Bana gelen tehtiti mesajları üzerine ailem savcılığa başvurdu fakat ben yanlışlıkla tellefonumdan msjları sildim bu mesaj içerikleri tekrar buluna bilir mi?
Printable View
Bana gelen tehtiti mesajları üzerine ailem savcılığa başvurdu fakat ben yanlışlıkla tellefonumdan msjları sildim bu mesaj içerikleri tekrar buluna bilir mi?
Mesaj içerikleri bulunamaz sadece trafik bilgilerine ulaşılabilir. Sürekli mesaj yolladığın birisi ve bu smsler karşılıklı yollanmış ise bunun trafik bilgileri ile kanıtlanması imkansız gibi bir şeydir.
"Münevver öleceğini SMS'de yazmış
27 Mayıs 2010 Perşembe 11:19
Hunharca öldürülen Münevver Karabulut ile katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 1300 kez mesajlaştığı ortaya çıktı.
Cem bir mesajında Münevver’e “İlk ve sonum ol, istiyorum” diyor. Münevver de bir mesajında "Biliyor musun beni ilk sen öptün" karşılık veriyor. Operatörler mesajları 5 yıl süreyle saklıyor.
Habertürk gazetesi Cem Garipoğlu ile kurbanı sevgilisi Münevver Karabulut’un cep telefonu mesajlarına ulaştı.
2009 yılının 3 Mart akşamı İstanbul Etiler’deki bir çöp kutusundan başı gitar kutusunda vücudu ise bir valizde bulunan liseli Münevver Karabulut ile katili olduğu ortaya çıktıktan tam 197 gün sonra yakalanan Cem Garipoğlu, cep telefonlarından yaklaşık 1300 kere mesajlaştı. Polis, iki sevgilinin mesajlarına ulaşmak için, kullandıkları GSM operatörüne mahkeme kararıyla başvurdu. GSM operatörlerinin 5 yıl süreyle sakladığı öğrenilen mesajları ele geçiren polis, bunlardan çok önemli ipuçları elde etti...."
Kaynak: internethaber.com
Bu haberden de görüleceği üzere SMS içerikleri operatörler tarafından 5 yıl süreyle saklanıyormuş.
Demekki SMS içeriklerine ulaşmak mümkün ancak, Aile Mahkemelerine verilmiyor.
Ceza davalarında mahkeme kararı ile alınabiliyor sanıyorum diyerek Hukuki.net'te diğer forumlarda da uzun bir süredir tartıştığımız bu konuya nokta koyuyorum.
Saygılarımla.