Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya kabul etmek
merhabalar,yaklaşık 5 ay önce 18 gram esrar maddesi ile polis memurlarına yakandım, fakat hayatım boyunca bir kere askerde 1-2 nefes içmiştim, asker öncesi ve sonrası yaşamsal problemlerim nedeniyle piskolojik tedavide görüyordum, bunlarında etkisiyle boşlukta olduğum bi zaman aklıma geldi ve almak istedim satıcıya verdiğim 60 tlye karsılık bana büyük bi kağıt içinde verdi ve 2 dkka geçmediki yapılan arama sonucu bulundu ve karakola götürüldüm... mahkemem yarın ve ne olacagını bilmiyorum 1-2 arkadasım dısında kimseye anlatamadım. ailem ayrı annemle yaşıyorum ve ben bakıyorum onlara bilmiyorlar bilseler mahfolurlar acaba ne gibi bir ceza alırım piskolojim tamamen tükenmiş durumda... lütfen yardımcı olun....
Cevap: kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya kabul etmek...:(
cvp vericek kimse yokmu :(
Cevap: Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak veya kabul etmek
yap yap sonra üzgülllllll
(hukukçu değilim) normalde içicinin cezası yoktu ama son zamnlarda yeni yasa çıkmış galiba 6 aya vaabiliyormuş tutukluluk süreci. inş. bişey olmaz ama bu anlattıklarını samimiyetle ilgili kişiye izzah edersen adliyede bence işe yarayabilir.
birşey olmaz merak etme denetimli serbestlik alırsn bu sürecte yaklanırsan ceza yersin yüksek ihtimal para cezası alırsın tekrar yaklanırsan 6 aya kadar hapis aynı sorun bendede var
Esas No : 2006 / 671 Karar No : 2006 / 9816
Merci : Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tarih : 19/07/2006
Özü : 5237 SAYILI TCK'YE GÖRE VERİLEN CEZA, SANIK TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİNİN GEREKLERİNE UYGUN DAVRANDIĞI TAKDİRDE İNFAZ EDİLMEYECEK,
BU KONUDAKİ MAHKUMİYET HÜKMÜ ADLİ SİCİLDEN SİLİNEREK ARŞİV KAYDINA ALINACAK; ANCAK ARŞİV KAYDI HÜKÜMLÜ ÖLMEDİKÇE VEYA KAYIT TARİHİNDEN İTİBAREN 80 YIL
GEÇMEDİKÇE SİLİNMEYECEKTİR. BU KARŞILAŞTIRMALARA GÖRE, 765 SAYILI TCK'NIN 404/2. MADDESİ İLE 647 SAYILI KANUNUN 4.VE 6. MADDELERİNE GÖRE YAPILAN UYGULAMA
SANIĞIN LEHİNEDİR. 765 SAYILI TCK'NIN SANIKLARIN LEHİNE SONUÇLAR VERDİĞİ GÖZETİLMEDEN 5237 SAYILI TCK'NIN 191.MADDESİ UYARINCA HÜKÜM KURULMASI,
YASAYA AYKIRIDIR.