Sevk tehir ile ilgili çok acil
Selam arkadaşlar.
21.01.1984 doğumlu ve Kahramanmaraşlı bir vatandaşım.2003 yazında muayene oldum ve askerliğimi tecil ettirdim.2004 yılında 4 yıllık bir fakülteye kayıt yaptırdım.Okulu uzattım içinden çıkılmaz duruma geldi.En son bu yıl yani 2009-2010 sezonunda okulda yedinci senem olacaktı,ama iki dönem de kayıt yaptırmadım.Şu an yabancı dil bölümünden üniversite sınavlarına hazırlanıyorum.Geçen haftalarda Üniversiteden posta yoluyla "iki dönem üst üste kayıt yaptırmadığım için 19.04.2010 tarihli kurul kararıyla kaydımın silindiğini bildiren 29.04.2010 tarihinde düzenlenmiş" bir belge elime geçti."Asker kaçağı olanların üniversiteye kayıt yaptıramayacağı;üniversiten kaydı silinenlerin durumunun üniversite tarafından en geç bir ay içersinde ilgili askerlik şubelerine bildirileceği ve sevk tehiri yaptırmak isteyenlerin üniversiteden kayıtlarının silinmesinden sonra en geç bir ay içersinde askerlik şubesine dileçe verebilecekleri" bilgilerine(eğer yanlış anlamamışsam veya bilgiler yanlış değilse)dün internet üzerinden ulaştım.Şimdi anlamak istediklerim şunlar:
"2003 yılında üniversiteye girmeden önce yaptırmış olduğum tecil hakkı(nın süresi) üniversiteye kayıt yaptırmakla yahut üniversite eğitimi süresince sona ermiş olur mu?Yoksa üniversiteye kayıt yaptırana kadar geçen süre tecil süresinden düşülüp tecil süresi hakkından geriye kalan süre üniversiteden kaydın silinmesiyle işler mi?"
"Yukarıdaki soruya göre şu an tecilli hükmünde değilsem askere sevk ve celp işlemlerim ne zaman olur?Yani ne zaman kaçak konumuna düşerim?"
"Bu yıl Üniversite giriş sınavını kazansam fakülteye kayıt yaptırabilmem için muhakkak sevk tehir yaptırmış olmam mı gerekir?Sevk tehiri yaptırmış olsam bile yaşım 26 olduğundan dolayı kayıttta problem çıkar mı?"
"Sevk tehiri yaptırmam kaçınılmazsa ve sevk tehiri de üniversiteden kaydın silinmesinden sonra en geç bir ay sonra yapılabiliyorsa benim tehir hakkım "üniversiteden kaydımın silindiğine dair bana ulaşan belgenin içeriğindeki 19.04.2010 tarihli kurul kararı"göz önüne alınarak 25.05.2010 olan bugün dolmuş durum da mı?Yoksa bu hususta aynı belgenin düzenlenme tarihi olan 29.04.2010 tarihi mi göz önüne alınacak?
Bütün bu duruma göre sevk tehiri yaptırmam gerekiyorsa ve hakkım şu an henüz dolmamışsa en fazla bir haftam var.Onun için lütfen acilen beni aydınlatmanızı rica ediyorum.