İş kazası sonrası yapılması gerekenler için yardım istiyorum
abim gebzede bir fabrikada iş kazası geçirdi bacağından büyük bir yara aldı işvernin hatası yüzünden 37 gündür hastanede yatıyor 4.ameliyatını olacak ve dün evine polis geldi savcıya ifade vermesi gerekiyormuş. kazadan bu yana işveren maddi olarak abime destek sağlıyor ve işten çıkarma gibi bir durum olmacağına söz veriyor fakat sözler uçar gider, sizden isteğim abimin polise nasıl bir ifade vermesi gerekiyor, ve işverenin sözüne inanıp şikayetçi olmadığında ileriki bir zamanda işverenin sözünü tutmadığı bir durumda tekrar şikayetçi olabilirmi bunun sürersi nedir yardımlarınınz için şimdiden çok teşekkür ederim iyi günler.
Cevap: iş kazası sonrası yapılması gerekenler için yardım istiyorum
Şikayet işverenin Sulh Ceza Mahkemesince cezalandırılması için gerekiyor. Eğer "her türlü tazminat, alacak ve sair haklarımı saklı tutarak şikayetçi değilim" türünde bir ifadede bulunursa, işverenin iş kazası sebebiyle ağabeyinizin uğradığı zararı tazmin etmemesi halinde İş Mahkemesinde dava açma hakkınız baki kalır.
Yalnız, iş kazasında ağabeyinizin de kusuru olup olmadığına bakılacak, iş kazası unsurlarının oluşup oluşmadığına v.s. tazminat öyle belirlenebilecektir.
Cevap: iş kazası sonrası yapılması gerekenler için yardım istiyorum
çok teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için çok sağolun