Cevap: Ölümlü Trafik Kazası
Bilirkişi raporlarına itiraz edeceksiniz.Tanık anlatımları ,olayın gerçekleşmesi ve oluşan sonuç arasındaki çelişkiler varsa , bunlar dikkate alınarak yeniden başka bir kurumdan rapor isteme,çelişkileri giderme hakkınız vardır.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Bilirkişi raporlarına itiraz edeceksiniz.Tanık anlatımları ,olayın gerçekleşmesi ve oluşan sonuç arasındaki çelişkiler varsa , bunlar dikkate alınarak yeniden başka bir kurumdan rapor isteme,çelişkileri giderme hakkınız vardır.
peki tazminat davası açabilirmiyiz veya itiraz haricinde neler yapmalıyız ve tahmini sonuç ne çıkar.
Maddi ve manevi tazminat davası açılabilir.
Manevi Tazminat, anneniz için yapılan hastane masrafları, yol masrafları, bakıcı masrafları v.s.'i içeren Maddi Tazminat ve Destekten Yoksun Kalma Tazminatını içeren bir dava açabilirsiniz.
Kusur oranı, annenizin yaşı, sağlığında çalışıp çalışmadığı, elde ettiği gelir v.s. sağlığında size destek olup olmadığı durumları önemli.
Annenizin ölümü tarihinde reşit olmamış çocuğu, 22 yaşından küçük kızı, yüksek öğretim gören oğlu/kızı, eşi varsa davayı bunlar açabilir.
Destek durumunun ispatı halinde reşit ve yüksek öğretim görmeyen çocuklar da bu davayı açabilir.
Bir meslektaşımızla görüşün.
Bende yaya ya çarptım.Tutanağa bakıyorum hiçbir kusur oranı yok.Hatta bilirkişi raporunda dahi yok.Bu uygulama araştırmalarıma göre kesinlikle yapılamıyor.Trafik ekibi,kazanın özeti yaya ve sürücü ihlal maddelerini yazmak zorunda değilmi.?Birde alkol durumu,yol kavşak hava vs.durumu.Polis trafik cezası dahi yazamadığını okumuştum mahkemeye etki açısından.Eski alışkanlıkmı polislerin yazdığı kusur dağılımı.Aynı süreci ben sürücü olarak yaşadım.Savcı annenizin vefatı ile süreci başlatacaktır.Sürücüyü ifadeye çağırmıştır.Elinize mahkeme kağıdı gelecek sizin ve sürücünün.İlk mahkemede bilirkişi istenip kaza yerinde keşif yapılacak şahit ya kaza yerinde ya mahkemede dinlenecek.2 mahkemede bilirkişi raporuna itiraz eden taraf olursa tekrar bilirkişiye gidecek.Aynı sonuç gelirse itiraz hakkı kalmaz.Siz sürücü sizle hastane sürecinde ilgilendimi yada sürücü kaza sonrası nezarettemi kaldı yada içerdemi yatıyor.?Bu bilgileri yazın biliyorsanız.Birebir bu süreci yaşamış biri olarak bildiklerimi süreci anlatabilirim.Başınız sağolsun.İki taraf için zor süreç.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Manevi Tazminat, anneniz için yapılan hastane masrafları, yol masrafları, bakıcı masrafları v.s.'i içeren Maddi Tazminat ve Destekten Yoksun Kalma Tazminatını içeren bir dava açabilirsiniz.
Kusur oranı, annenizin yaşı, sağlığında çalışıp çalışmadığı, elde ettiği gelir v.s. sağlığında size destek olup olmadığı durumları önemli.
Annenizin ölümü tarihinde reşit olmamış çocuğu, 22 yaşından küçük kızı, yüksek öğretim gören oğlu/kızı, eşi varsa davayı bunlar açabilir.
Destek durumunun ispatı halinde reşit ve yüksek öğretim görmeyen çocuklar da bu davayı açabilir.
Bir meslektaşımızla görüşün.
Sayın İlknur hanım; Ben 44 yaşında alkolik birine çarpmıştım.Ceza davasında 12000tl ceza aldım.Açılabilecek tazminat davaları benim hakkımda,Karşı tarafta anne 75 yaşında,3 kız kardeş var 1 i yurt dışında,1 burda evli,1 bekar en az 35 yaşında.2 erkek kardeşi var.1 bilmiyorum,diğeri esrar dan yatıyor.Avukatım var.Bana en fazla 7-8 000 tl alabilirler diyor.Ölenin evlilik çocuk durumu yok.
Evet, maddi tazminat olarak yani destekten yoksun kalma tazminatı olarak yüksek bir meblağ çıkmayacaktır. Hem vefat edenin annesinin PMF yaşam tablosuna göre bakiye ömrü hem de kardeşlerin reşit oluşları, evli oluşları bunlar üzerinde etkili. Ancak Yargıtay, bayramlarda hediyeler verilmesini bile bir destek kaybı olarak gördüğünden maddi tazminat "0" da çıkmayacaktır.
Asıl manevi tazminat önemli görünüyor sizin davanızda.
edit: fiili desteği ispatlamak önemli.
Kardeşler muhtemelen destek tazminatı için dava açmayacaktır, ancak fiilen ölenin yardımı söz konusuysa bu kesinlikle değerlendirilecektir.
Ölen 44 yaşında idi 1,5 sene tarım bağkuru yaptırmış.Ben Avukatıma özellikle bu şahsın alkolik esrarkeş olduğunu söylüyorum.O kadar şahitlik yapacak kişi varki,Yinede ceza davasında sadece ben kaza yaptığımda kişide 2 adet bira vardı.Dr.raporuna soluğu alkol kokuyor olarak geçmiş.Şahıs beraber alkol aldığı kişiler tarafından tekrar almaya gönderilmiş.Ben bunları ispat edecekken Avukatım tarafından çok kurcalama denildi.Ben bu siteden öğrendim trafik kazası bilgilerini.Burda gördüğüm bir şeyi söylediğimde ters tepki aldım.Sayın editör; Ölenin fiili desteği demişsiniz.Ben şimdi bunun kendine bile faydası olduğunu ble ispatlayabilirim.Ben bu kaza sonucu bir insanın alkolden dolayı ne kadar tanındığına şahit oldum.Yanıt için teşekkür ederim.
[QUOTE=carsambalıfaruk;359756]Bende yaya ya çarptım.Tutanağa bakıyorum hiçbir kusur oranı yok.Hatta bilirkişi raporunda dahi yok.Bu uygulama araştırmalarıma göre kesinlikle yapılamıyor.Trafik ekibi,kazanın özeti yaya ve sürücü ihlal maddelerini yazmak zorunda değilmi.?Birde alkol durumu,yol kavşak hava vs.durumu.Polis trafik cezası dahi yazamadığını okumuştum mahkemeye etki açısından.Eski alışkanlıkmı polislerin yazdığı kusur dağılımı.Aynı süreci ben sürücü olarak yaşadım.Savcı annenizin vefatı ile süreci başlatacaktır.Sürücüyü ifadeye çağırmıştır.Elinize mahkeme kağıdı gelecek sizin ve sürücünün.İlk mahkemede bilirkişi istenip kaza yerinde keşif yapılacak şahit ya kaza yerinde ya mahkemede dinlenecek.2 mahkemede bilirkişi raporuna itiraz eden taraf olursa tekrar bilirkişiye gidecek.Aynı sonuç gelirse itiraz hakkı kalmaz.Siz sürücü sizle hastane sürecinde ilgilendimi yada sürücü kaza sonrası nezarettemi kaldı yada içerdemi yatıyor.?Bu bilgileri yazın biliyorsanız.Birebir bu süreci yaşamış biri olarak bildiklerimi süreci anlatabilirim.Başınız sağolsun.İki taraf için zor süreç.[/QUOTE
Çarpan tarar kesinlikle hiç aramadı ve ilgilenmedi annem 44 yaşında idi ve kardeşim şu an 7 yaşında.