Anlaşmalı Boşanma Kararı Hakkında Yardım
Selamlar;
Benimim sizden öğrenmek istediğim şey şu. 30 ay önce eşim ile anlaşmalı olarak boşandık o gün mahkemede hakim 15 gün temyiz yolu açık kalmak kaydı ile bir karar yazdı ve bize bu kararı verdiler. Fakat mahkemeden ayrılırken bize 15 gün sonra gelip kararı almamız söylendi. Fakat ne eşim neden ben bu kararı almaya gitmedik. Bu durumda davanın düşmesi gibi bir süreç söz konusumudur? 30 ay geçmiş olmasına rağmen kararı almaya gide bilirmiyiz? Kararı alabiliyorsak eğer alamak için tek tke mi yoksa ikimiz aynı anda mı gitmeliyiz?
Bu soruları bana acil olarak yanıtlama imkanınız olursa çok mutlu olurum teşekkürler.....
Cevap: Anlaşmalı Boşanma Kararı Hakkında Yardım
Sanırım gerekçeli kararı almadınız. Yani size karar henüz tebliğ edilmedi.
Hal böyle ise siz henüz boşanmadınız.
Beraber veya tek başınıza gidip kararı alabilirsiniz.
Tek başınıza giderseniz kararı karşı tarafa tebliğ ettirmeniz gerekir. (5.-TL. posta pulu)
Kesinleşmesi için de ya her iki taraf da hükmü temyiz etmediğini yazılı olarak dosyaya koyacak, yahut temyiz süresi beklenecek.
Bu süreçler bittikten sonra elinizdeki kararla aynı mahkemenin kalemine giderek, kararın arkasına kesinleşme şerhi düşürtebilirsiniz - tabii o kararı herhangi bir yerde kullanmak istiyorsanız-
Mahkeme ise kesinleşme ile birlikte kendiliğinden Nüfus Müdürlüğüne yazı yazacak ve kütüğünüze işlenecektır. (bunun için de masrafı sizden alacaktır, 7.10 TL.)