Boşanma Sürecinde Eşim Kalan miras hakkında Söz sahibi olabilirmi
Merhabalar
Konuyu Aile hukukunamı yoksa miras hukukuna alma konusunda kararsız kaldım Yanlış yere yazdımsa Özür dilerim
Sorum
5 Yıldır eşimle ayrı yaşıyoruz 3 cocuğumuz var ve Eşimin yanımda kalıyorlar aile mahkemesine baş vurarak boşanmak istediğini talep etti. Mal konusunda anlaşamadık davamız devam ediyor. bu esnada babam vefat etti taşınmaz mal varlığı Bir hayli falza ve herhangi bir vasiyet bırakmadığından veraset işlemlerine başladık aile bireylerinin kararı ile (Annem ablalarım ve kardeşlerim ) Tüm mal varlığının yönetimi ve hissadarı olarak beni sectiler. Eşim bu mirasta pay almak için yeniden mahkemeye baş vurmuş buna hakkı varmı bu mirastan pay alabilirmi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Cevap: Boşanma Sürecinde Eşim Kalan miras hakkında Söz sahibi olabilirmi
Bir yakınımın sorunu vardı.Bende Avukata sordum eşinin babadan kalan dairesi var eşi hak alabilirmi diye.Mirastan alamaz dedi.
Miras kişisel mallardan olduğundan boşanmamış bile olsalar diğer eşin miras payı üzerinde hiçbir talebi olamaz.
Boşanma davasının açılma tarihinde -davanın boşanmayla sona ermesi halinde- mal rejimi sona ermiş olur. Yani boşanma davasının tarihinden itibaren eşlerin iktisap ettiği hiçbir mal paylaşmaya tabi tutulamaz.
İlk üyemizin eşi davayı boşuna açmıştır. Karşı tarafa da vekalet ücreti doğacağından -en az 1.000.-TL.- zararlı bile çıkacaktır o davadan.
Alıntı:
Av.İlknur Sezgin Temel rumuzlu üyeden alıntı
Miras kişisel mallardan olduğundan boşanmamış bile olsalar diğer eşin miras payı üzerinde hiçbir talebi olamaz.
Boşanma davasının açılma tarihinde -davanın boşanmayla sona ermesi halinde- mal rejimi sona ermiş olur. Yani boşanma davasının tarihinden itibaren eşlerin iktisap ettiği hiçbir mal paylaşmaya tabi tutulamaz.
İlk üyemizin eşi davayı boşuna açmıştır. Karşı tarafa da vekalet ücreti doğacağından -en az 1.000.-TL.- zararlı bile çıkacaktır o davadan.
Teşekkür ederim cevapladığınız için