Eşimin kredi kartı borcu yüzünden benim bankadaki parama el konur mu?
Merhaba, benzerlerini mal olarak bulduğum için tekrar sorma gereği duydum. El konur mu benim banka hesabıma eşimin kredi kartı borçları icralık olursa. Eğer bankadaki parama el konursa bu hangi aşamada olur? Ayrıca eşin borcunun kredi kartı borcu ve ya başka bir borç olması farkeder mi? Not: Normal bir evlilik sözkonusu (sözleşme imzalanmış değil).
Cevap: Eşimin kredi kartı borcu yüzünden benim bankadaki parama el konur mu?
El koyma diye bir yöntem yoktur.
Kişisel paranızsa bunlara yönelik işlem yapılamaz.Fakat kocanız tarafından hesabınıza yatırılmış ve bu kanıtlanırsa olabilir.Yani mal kaçırmak yönlü olarak.
Cevap: Eşimin kredi kartı borcu yüzünden benim bankadaki parama el konur mu?
Ben hukukçu olmadığım için( El Koyma) diye tanımladım derdimi doğru anlatabilmek adına. İcra veya tedbir gibi kelimeleri yanlış yerde kullanabileceğim için El Koyma dedim. Anlaşılmadıysa El Koymakla şunu kastediyorum: Hani evdeki eşyalara nasıl haciz gelir borç olunca, onun gibi benim paramda eşimin borcu yüzünden gider mi? Hayır tabiki benim üstelik bir kısmı miras ama işlem gördüğü için ve banka değiştirdiğim için üzerinden zaman geçti. O zaman çekip tekrar kendim mi yatırayım, elimde de dekontu olsun saklayayım. Dekont olmazsa bankadan kaç yıla kadar isteyebilirim ispat gerektiğinde?