Annesi çocugu görmemde zorluk çıkarıyor
Sayın yetkililer,yaklaşık 3 ay önce eşimden ayrıldım.8 aylk bir oğlumuz var.Ayda bir defa çocugumu görmeye gidiyorum.Nafakayı eksiksiz ve zamanında yatırıyorum.Çocuğum küçük olduğu için yaklaşık 1 saat gezdirip geri annesine getiriyorum.En son gidişimde eski eşim ve babası çocuğu ancak evde görebileceğimi aksi takdirde çocuğu vermeyeceklerini söylediler ve hatta babası ile çok kötü tartıştık.İlamda böyle bişey yazmıyor.Gerekçeleri ile benim anneme ve kız kardeşime güvenmiyorlarmış ve zarar vereceğini düşünüyorlarmış tamamen evham yapıyorlar yani.Benim aileminde torunlarını görmeye hakları yokmu.Ailemde ancak onların evinde görebiirmiş.Zaten anlaşabilseydik boşanmazdık tekrar o eve neden girmek zorunda kalalım ki.Böyle bişeye hakları varmı ne yapmam gerekir?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Teşekkürler
Cevap: annesi çocugu görmemde zorluk çıkarıyor
Eski eşinizle boşandığınızı yazmışsınız. Boşanma karar ilamını alıp icra çıkartabilirsiniz. Böylelikle eski eşinizin ailesi ile muhatap olmamış olursunuz. Madem ki boşanmışsınız, bu icra masraflarını da ondan tahsil edersiniz olur biter.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim hocam ilginiz için fakat aklıma takılan bir soru var.Eski eşim ile farklı illerde oturuyoruz.İcra kararı çıkarttığımda süreç nasıl işliyor.Ben oraya gittiğimde icra memurlarımı çocuğu bana getriyorlar.Onlar çocuğu görmeme izin veriyorlar ama sadece evlerinde görebilirmişim.Bende,ailemde evlerine girmek istemiyoruz.Çocuğumu evde görmek gibi bir zorunlulğum varmı?
Hocam demenize gerek yok sayın nrsb. Hukukçu değilim.
Eski eşinizle farklı ilde oturmanız icra çıkartmanıza engel değil. Sürecin ayrıntılarına kafanızı yormayın. Avukatınız gerekeni yapar. Sizde göreceğiniz gün icra memurları,psikolog varsa avukatınız eşliğinde çocuğunuzu almaya gidersiniz. İcra memurları sizin adınıza çocuğu alıp size teslim edecekler. Onların evinize girmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Hakimin böyle bir kararı yok çünkü.
Yukarıda da yazdığım gibi bu icra işlemlerini eski eşinizden tahsil edebilirsiniz. Bu da nafakasının azalması demek. Eski eşinizin hiç işine gelmeyecektir bu durum. O sebeple daha sonra size gönüllü vermeye bile yanaşabilir. Yeter ki yasal haklarınızı avukatınızla yürütün.
Eğer icra memuruna çocuğu teslim etmezlerse eski eşiniz hakkında belge düzenlerler ve sizde o belge ile eski eşinize 3 aya varan hapis cezası içeren davayı açarsınız. O sebeple icra işlemlerini avukatınızla yürütün.
Kendi yaşadığım şehirdemi yoksa eski eşimin yaşadığı şehirdemi icraya vermem gerekiyor?Ayrıca icraya veren ben olacağım için icra masraflarını benim mi karşılamam gerekiyor?
Sayın denizblk "Yukarıda da yazdığım gibi bu icra işlemlerini eski eşinizden tahsil edebilirsiniz" demişsiniz ben çocuğum ile şahsi münasebetimi tesis etmeye ( göremesemde) hep ica yolula gidiyorum, bu icra masraflarını nasıl tahsil edeceğim?
Alıntı:
AdilTurk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın denizblk "Yukarıda da yazdığım gibi bu icra işlemlerini eski eşinizden tahsil edebilirsiniz" demişsiniz ben çocuğum ile şahsi münasebetimi tesis etmeye ( göremesemde) hep ica yolula gidiyorum, bu icra masraflarını nasıl tahsil edeceğim?
Eşinizden boşandınızsa bu icra masraflarını tahsil edebilirsiniz. Bu konudaki resmi prosedürü bilmiyorum. Sadece boşanmış iseniz tahsil edebileceğinizi önceki forum yazılarını nerede ise 2 yıldır takip ettiğim için alabileceğinizi biliyorum.
Bunun için avukatınızdan yardım almalısınız.