Yürütmeyi durdurma kararı tam olarak uygulanmıyor
merhaba,
1. Kurumumdaki (üniversite) yolsuzluklar nedeniyle dilekçe vermiştim.
2. Rektör tarafından 13/b/4(yök) maddesi ile başka bir kampüse görevlendirildim. (sebep belirtilmeden ve kötü niyetli bir görevlendirme, dilekçe nedeniyle adı konulmamış bir intikam)
3. Rektörlük makamına itiraz ettim. GÖREVLENDİRMENİN İPTAL EDİLEREK, GÖREVLENDİRME ÖNCESİNDEKİ HİZMET KOŞULLARIMIN AYNEN İADESİNİ istedim.
4. Rektörlük talebimi reddetti.
5. rektörlüğün red kararına karşı. (Yürütme Durdurma Talepli) GÖREVLENDİRMENİN İPTAL EDİLEREK, GÖREVLENDİRME ÖNCESİNDEKİ HİZMET KOŞULLARIMIN AYNEN İADESİ istemli dava açtım.
6. yürütmeyi durdurma kararı verildi. gerekçeler: 13/b/4 e göre görevlendirme süresiz olamaz ,görevlendirmenin gerekliliği izah edilemiyor vs.
7. şimdi kurumum beni eski görev yerime verdi. fakat tek kişilik odamı, bilgisayarımı vs. vermiyorlar.
Yürütmesi durdurulan karar rektörlüğün itiraz dilekçemi red kararıdır. itiraz dilekçemde eski hizmet koşullarını istediğim açıkça yazılmıştı.
bu durumda yürütmeyi durdurma kararı ihlal edilmiş olmuyor mu.
ne yapmam gerekir.
saygılarımla...
Cevap: yürütmeyi durdurma kararı tam olarak uygulanmıyor.
Yürütmenin durudurulması kararını fiili olarak es geçmenin yargı kararlarını uygulamama olup, görevi kötüye kullanma suçu olduğunu derhal eski odanıza ve ilgili araçlarınıza yönelik engellemenin kaldırılmaması halinde sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı belirten bir dilekçe yazın.
Cevap: yürütmeyi durdurma kararı tam olarak uygulanmıyor.
Maaleesef yargıya gittiğinizde ve kazandığınızda üniversitede "sakıncalı piyade" olarak görülebiliyorsunuz. Bence tek kişilik oda konusunda israrcı olmayın. Fakat daha önce kullandığınız bilgisayarınız verilmiyorsa bu açıkça görevinizi engelleme suçuna girer. Bu konuda rektörlük makamına dilekçe verin. Eğer idare sizi cezalandırmak istiyorsa, sıralı amirlerden başlamak üzere (rektörlük makamı şikayet dilekçenizde olmasın) cumhuriyet savcılığına dilekçe verin. Fakat unutmayalım ki, Cumhuriyet savcılığı bu dilekçenizi yeniden üniversiteye gönderecek ve soruşturma izni isteyecek. Rektörlük de bu büyük ihtimalle soruşturma izni vermeyecek. Siz de soruşturma izni verilmemesi kararına Danıştay'da itiraz edeceksiniz. Yani süreç uzun....
Bence ilk önce YÖK Hukuk Müşavirliği'ne bir dilekçe verin ve mahkeme süreci sonrasında yaşadığınız sorunları anlatın. Daha sonra mahkeme kararına uygulamayan üniversite hakkında aynı mahkemede manevi tazminat davası açın.