Arkadaşlar şimdi ben 17 yaşındayım annem babam ölmedi ama 2. evimizi benim üstüme yapmak istiyorlar çünkü yaşlılar ne olur ne olmaz :) neyse ben bu evi nası üstüme alıcam seçeneklerim neler söylerseniz sevinirim.
Printable View
Arkadaşlar şimdi ben 17 yaşındayım annem babam ölmedi ama 2. evimizi benim üstüme yapmak istiyorlar çünkü yaşlılar ne olur ne olmaz :) neyse ben bu evi nası üstüme alıcam seçeneklerim neler söylerseniz sevinirim.
4 kardeşiz diğer 3 ü babamın önceki evliliğinden zaten 2 ev var hepsi evli hepsinin hali yerinde ondan biran önce benim üstüme çıkarsa daha iyi işte bu nasıl olcak yaşım daha 17, 2 sene var sabır et diyosun ama 2. ev annemle müşterek kardeşlerim zaten huzur bırakmıyor ondan acelemiz :)
cevap verecek olan yokmu????????
Babanız sağ iken; kendisine ait mallara ait tüm tasarruf hakları kendisine aitdir. Dilediği kişiye satar yada devreder. Akli melekeleri yerinde ise kimse de engel olamaz. Tapuda evi sizin adınıza tescil ettirmesi yeterlidir. Yaşını 17 olduğu için reşit değilsiniz bu nedenle velayeten babanızın da adı geçecektir tapu kaydında. Siz 18 yaşınızı doldurduğunuzda da o ev sizin olacaktır.