SGK ( SSK ) sorgulamada hata olabilir mi?
merhaba !
ben bugün internet üzerinden t.c. kimlik no ile ssk sorgulaması yaptım....sorguda 19.04.2010 tarihinde işden ayrılmışım diye görünüyor - ayrica prim 19.04.2010 tarihine kadar yatırılmış....iş yerine sordum, bana kesin öyle bişey yok dediler, hala sigortalıymışım.....
SSK sorgulamada bir hata olabilirmi ? yoksa işyeri bana "yalan mı" söylüyor ?
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim !
saygılar
cengiz
Cevap: SGK ( SSK ) sorgulamada hata olabilir mi?
Sanırım işyeriniz size çıktı-girdi yapacak. Ama sonraki gün girdi yapmış olsalar SGK kayıtlarında şimdiye dek görünürdü.
o işyerine ilk giriş tarihiniz neydi?
merhaba sayın avukat hanım
cevapınız için teşekkür ederim.....işe giriş tarihim 01.05.2009'du....çıktı-girdi yapacak ne demek oluyor.....pek anlamadım...sanırımki...primler yükselmesin diye şirketler bunu uyguluyor......
bir sonraki gün yapmış olsaydılar....sorguda görünürmüydü ?
tekrar size teşekkür ederim ve iyi çalışmalar dilerim.
saygılar
cengiz
Evet, 506 sayılı SSK kanunundan farklı olarak 5510 S.Y.'ya göre işveren işçisini işe başlatmadan önce, en geç işe başlattığı gün SGK'na bildirmek zorundadır.
Bu sebeple eğer başlatmış olsaydı sizin dökümlerinizde kesinlikle görünürdü.
belki online işlem şeklinde yapmamıştır. Bundan emin olmak için bağlı bulunduğunuz SGK - SSK'ya başvurarak sorabilirsiniz.
Çıktı-girdilerin sebebi ise genellikle kıdem tazminatı ödememek içindir, ama olası davada Yargıtay bu hileleri değerlendirmektedir.
sayın akuvat hanım
size gerçekten çok teşekkür ederim. bana yardımcı oldunuz....size iş ve özel hayayınızda başarılar ve sağlıklar dilerim....
iyi günler ve saygılar
cengiz