Sormak istediğim birkaç soru var!
Benim sormak istediğim birkaç tane konu var. Eşimle boşandık 3 ay oldu ve 16 aylıkta bir oğlu var. Eşimin bana tlfda söylediği çok ağır hakaretler var.Benim bunları çıkarıp ona hakaret davası açma şansım varmı çünkü %100 kazanacağım bir dava.
Birde 5 aydır bırakın almaya gelmeyi çocuğunu arayıpta sormuyor bile.Bende geldiğinde icra mahkemesine başvurmasını sölicem.Fakat her almaya geldiğinde o zaman icraya 250 TL para yattığını duydum aslı varmı.Yoksa sadece birkez verilen bir paramı.
Birde daha boşanma olmadan fakat dava devam ederken eşim beni takip etmiş ve tartakladı. Git dedim gitmedi benimde gitmeme müsade etmedi.Mecbur kaldım kardeşimi çağırdım kardeşimde bunu dövdü. 2 gün hast. yattı şimdi önümüzdeki ay bunun davası var ben haklıyım takip etti, tehdit etti vede beni tartakladı. Kardeşimde oraya beni almaya gelince daha öncede bıçaklan kapıya dayanmıştı.Bütün bunların birikimi sonuc u hastanelik etti onu. Kardeşime birşey olurmu.Suçlu oyken mağdur duruma düştü.Kardeşime birşey olmasından korkuyorum.
Cevaplarsanız çok sevinirim.
Cevap: Sormak istediğim birkaç soru var!
Çocuğunu görmek en temel hakkıdır.Bunu engelleyemezsiniz.İlam da görüşme zamanları ne ise ona göre kolaylık sağlayacaksınız.
Kardeşiniz suç işlemiş, haksız tahrik ,küfür,meşru müdafa gibi nedenlerle cezası düşer.Öncesinde sabıkası yoksa , alacağı ceza ertelenebilir.
Ben demek istediğimi anlatamadım sanırım tabiki çocuğunu görmesini engelleyemem ben engellemiyorum zaten 5 aydır bırakın almaya gelmeyi arayıp sormuyor bile ama geldiği zamanlarda her seferinde kapıda olay çıkıyor bende istiyorumki icra memurları ile almaya gelsin problem çıkaramasın çünkü oğlum artık herşeyi anlıyor farkına varıyor etkileniyor o zaman birşey yapamaz.Kardeşiminde daha önce asla sabıkası yada böyle buna benzer bir olaya karışmışlığı var sadece bu kaçıncı yapışı olduğu için en sonunda iş bu boyuta geldi...
Evet, eski eşiniz icra kanalıyla çocuğunu almak için her gelişinde yüklü bir para yatırıyor icra veznesine ve gelen uzmana.
Siz çocuğu her defasında icra kanalıyla verirseniz, korkarım ki velayet hakkının kötüye kullanılması olduğu iddiasıyla velayetin nez'i davası açabilir ve yüksek bir ihtimalle de kazanır. Bu yüzden insani ilişkileri kullanarak çocuğunuzu ona kendiliğinizden teslim edebileceğiniz bir yol arayın. 3. kişi aracılığıyla teslim edebilirsiniz mesela.
Bu arada, icraya yaptığı masrafları da sizden talep edebilir.