Yetersiz ehliyet hapis nedeni mi?
26/04/2010 tarihinde b sınıfı ehliyetimle motor kullanmak suçundan hakkımda idari yaptırım kararı uygulandı. 2918 sayılı Karayolları Trafik kanunun 39/1 mdaddesinden 1 ay idari 600 TL para cezasına aldım.Fakat öğrenci oldugum ve sınavlara hazırlanmam neticesinde ödeme yapamadım.Karar bana 28/04/2010 da teblih edildi.4 gün içersinde ödeyemezsem ne olacak? Sanırım hafif hapis cezası para cezasına çevrilmiş.Yani sırf ilçe içinde motorla 100 metre gittim diye ve öğrenci olduğum için 1 ay hapismi yatacağım?Yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor?
Cevap: Yetersiz ehliyet Hapis nedenimi?
Ayın 28'ine kadar bir cevap verebilirseniz rahat uyuyabileyim.Şimdiden teşekkürler...
Cevap: Yetersiz ehliyet Hapis nedeni mi?
Acaba söz konusu motorla yakalanmasaydınız sadece 100 metre mi gidecektiniz? Bence motoru satıp parayı ödemelisiniz.
Ayrıca paranın mutlaka yatırılması gerektiğini düşünüyorum.
Evet 100 metre değilde 250 metre daha gidecektim.İflas eden dükkanımızda duruyordu ve 2 ay kadar yerinden dahi oynamamıştı.Motoru satmam söz konusuda olamaz motorda şu an da bağlı.Sebebi ise motoru üstüme aldıktan sonra ruhsatı değiştirmemiş olmam.Yeni yasaya görede bu 500 küsür bir ceza.Hesaplanıncada 500 tescil cezası ve diğer kıl tüy çıkarma dersek 1.000 tl gibi bir masraf var satılması için.Üstüne birde 600 ekleyin 1600.Evet ödemem gereken haksız bir borç.haz etmediğim motoru sadece birkaç yüz metre ilerideki evime götürmek için yediğim bir ceza.Yatırılması gerekiyor evet fakat benimle birlikte çevrilen diğer şahısların ne ehliyeti nede kaskları vardı sırf tanıdıkları sayesinde çekip gittiler.Bu devrik düzende okumaya çalışıpta 600 lira ceza ödeme gücüm yok.
Bugün bir cevap alabilirsem sevinirim bugün son gün.Lütfen!!
Selamlar arkadaşım Aynı durum benimde başıma geldi.gerçi 250 metre değil 750 km yol alacaktım ama benim sertifikam olduğu halde aldılar bu parayı benden geçmiş olsun size.halende itirazım yanıtlanmadı.
"Yani sırf ilçe içinde motorla 100 metre gittim diye..." fikri oldukça yanlıştır. "Sıkmayacaktım, sadece tabancayı kafasına doğrulttum diye..." de gider bu düşünce. İsterseniz köy içerisinde gidiniz, sürüş yaptığınız bölgede trafik varsa Karayolları Trafik Kanunu'na uymakla yükümlüsünüz bir vatandaş olarak.
Cevap: Yetersiz ehliyet hapis nedeni mi?
Alıntı:
expressx rumuzlu üyeden alıntı
26/04/2010 tarihinde b sınıfı ehliyetimle motor kullanmak suçundan hakkımda idari yaptırım kararı uygulandı. 2918 sayılı Karayolları Trafik kanunun 39/1 mdaddesinden 1 ay idari 600 TL para cezasına aldım.Fakat öğrenci oldugum ve sınavlara hazırlanmam neticesinde ödeme yapamadım.Karar bana 28/04/2010 da teblih edildi.4 gün içersinde ödeyemezsem ne olacak? Sanırım hafif hapis cezası para cezasına çevrilmiş.Yani sırf ilçe içinde motorla 100 metre gittim diye ve öğrenci olduğum için 1 ay hapismi yatacağım?Yardımcı olursanız sevinirim ne yapmam gerekiyor?
Hapis nedeni yetersiz ehliyet (ehliyetinizin sınıfına uygun araç kullanmamak ) değil idari para cezasını ödememek olabilir.