Cevap: Annemin miras hakkı
Tarlaların tapusu kimin üstünde ölen dedenin mi.
hepsi dedemin üstüne tarlalar ve dayımların oturdukları evin arazisi hepsi dedemin üstüne..
Toplam 5 kişi mirasçı varsa herkese 1/5 düşer.Bunun için ortaklığın giderilmesi davası açabileceksiniz.Yine tarlayı ekenlere ihtarname çekip ecrimisil(kira benzeri) talebiniz olacağı hakkında bildirimde bulunun.
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Toplam 5 kişi mirasçı varsa herkese 1/5 düşer.Bunun için ortaklığın giderilmesi davası açabileceksiniz.Yine tarlayı ekenlere ihtarname çekip ecrimisil(kira benzeri) talebiniz olacağı hakkında bildirimde bulunun.
Tarım bakanı tarlaların bölünmeyeceğinden bahsediyordu.Acaba kanunlaştımı.?Ayrıca 5 dönümün altına tarlalarda bildiğim tapu kesilmiyor deniliyordu.Şuan bu varmı bilmiyorum.Acaba yerin metrekaresi yazılsa daha kolay cevap verilebilirdi belkide.
Doğru tespit.Fakat taksim edilemeyecek ise komple satılır.Yani ortaklığın giderilmesinde bölünebilirse bölünür.Taksim olur.Bölünemezse komple satılır.
6 tane tarla var 5 dönümden fazla yani baska bir ögrenmek istedigim konu ise bu zamana kadar dayılarım ekti biçti tarlaları anneme hiç pay vermediler kendi traktör filan aldı köyde yaşıyor geçmişe dönük ekip biçtiklerinden yani tarlalardaki kazancından bir hak iddaa edebilirmiyiz..
Bu konuda ecrimisil davası oluyor.5 sene geriye doğru.Ecrimisil davasının detayını bilmiyorum.Hakkınız var 5 sene geriye doğru hak talep edebilirsiniz düşüncesindeyim.Köy,tarla konusunda anlaşıp orta yolu bulmak en iyi yol diye düşünüyorum.
Babamlar 7 kardeşti.4 erkek 3 kız.2 halam mirasını 25 bin lira verip aldık.1 halam vefat ettiği için 5 varisi var.3 kız 2 erkek. Yerin kesimi (2000m2) bizim köyde 5000 tl idi.(2006) da.Halamın çocukları biz beş kişiyiz,teyzemler 25 000 aldı bize 5000 düşüyor bu az bize kesimi 15 000 tl verin dedi.(75 000tl) bizde o zaman biz size yeri 10 000 tl den kesimini satalım dedik.Amıyorlar,hakkınada satmıyorlar.Avukat a danıştık bırakın mahkemeye versinler dedi.Alacakları 15 000 onlara,10 000 de sizden devlete felan gider dedi.Halamın oğlu babamlara ben Avukata danıştım elimizden birşey gelmez demiş.Yani hiç bir şey yapamıyorlar.B u işler sıkıntılı.Gerçi sizin olayınız farklı,size teklif dahi yok.Oturup hakkınızı istedinizmi.?Acizane tavsiyem daha önce siz ekip biçtiklerini karıştırmadan,Anneniz kardeşim buralar baba ocağı misal çevredeki tarlaların fiyatı size emsal olsun,size düşen pay 50 000 tl olsun anneniz kardeşim hakkımız 50 000 yapıyor,siz 40 000 verin helalleşelim demekte fayda olabilir.Bizim buralardada kız çocuğuna pek miras verme taraftarı değillerdir eskilerimiz.Durum böyle ise sıkıntı olabilir.