İs yeri taşınması ve işten çıkış- giriş
Herkese selamlar,
Önce soruma cevap vermek için zaman ayıracak arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
6 yıldır SSK'lı olarak çalıştığım iş yerinin adresi İstanbul Anadolu yakasındaydı ve İstanbul Avrupa yakasında bir başka adrese taşınma gerçekleşti. Bu taşınma sonrasında bana eski adresten yeni adrese nakil için, eski adreste işten çıkış ve yeni adreste işe giriş yapıldığı bilgisi ile bu işlemlerin bildirge kağıtlarını verdiler.
Şirketin taşınması sırasında ortakları değişmedi, ticari ünvanı değişmedi veya herhangi başka bir değişiklik olmadı. Sadece adresi değişti.
İşten ayrılış bildirgesini inceledim. Sigortalının işten ayrılış nedeni (kodu) olarak 16 yazılmış. Bunu araştırdığımda ise Nakil şeklinde bir açıklama bulabildim.
Şimdi benim merak ettiğim konu : 6 yıldır çalıştığım bu iş yerinde acaba yapılan giriş çıkış işlemi yüzünden haklarım ne oldu? Eğer haklarımı kaybediyorsam ne şekilde itiraz etmem veya ne yapmam gerekir?
Cevap: İs yeri taşınması ve işten çıkış- giriş
Sİz yeni iş adresinde çalışmaya devam etmeyecekmisiniz.Edecekseniz sorun yoktur.
Yeni iş adresinde çalışmaya devam edeceğim. Ancak ayrılış nedeni olarak belirtilen 16 numaralı kodun "Sözleşme sona ermeden sigortalının işverene ait diğer işyerine nakli" şeklinde tanımlandığını gördüğüm için acaba haklarımı kaybedecek miyim diye bir düşüncem oluştu.
Kayıp yok,aynı işverene bağlı olarak çalışırsan.
Sayın burburak, haklarınızda kesinti sözkonusu değildir. İşyerinizde devam edecekseniz. İşvereniniz yasal olarak yapılması gerekeni yapmış.