Baba annem kendi üzerine olan ev ve arsayı amcamın satıp kendi borçlarını ödemesine izin veriyor.
Babaennem kendi üzerine olan ev ve arsayı amcamın satıp kendi borçlarını ödemesine izin veriyor. Babaannemin yaşı 75. Amcam babaannemi kandırmış ve kendini bir şekilde bankalara borçta göstererek babaannemin üstüne olan tüm mal varlığını satışa çıkartıyor. Büyük ihtimalle amcam aldığı kredileri sakladı ve ödemedi. Şimdi de babanemi kandırarak o şekilde temizlemeye çalışıyor kredileri. Ne yapmalıyız? Kanunen bir iptal yoluna gidebilir miyiz? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Babaennem kendi üzerine olan ev ve arsayı amcamın satıp kendi borçlarını ödemesine izin veriyor.
Mülkler satılmamış.Babaanne sağ.Akıl sağlığı yerinde olup satarsa birşey yapamazsınız diye düşünüyorum.Babaannenizi anlattığınız doğru ise seni kandırıyor desin artık amca,baba,hala kim varsa.Kandırıp üstüne alsa vefat etse durum farklı olurdu.
Cevap: Babaennem kendi üzerine olan ev ve arsayı amcamın satıp kendi borçlarını ödemesine izin veriyor.
İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Peki durum eğer şöyle cereyan ederse nasıl olur? Diyelim ki ev ve arsa satıldı. Amcam bu parayı aldı, hem borçlarını ödedi, hem de kendi üzerine 1 tane ev aldı diyelim. Daha sonra da babaannem vefat ettiğinde (Allah gecinden versin) nasıl davranabiliriz? O zaman durum değişir mi?
Biz 4 kardeşiz.Babamın 8 dairesi var.2 dükkan,köydeki tarlalar.2 erkek 2 kız kardeşiz.Babam dairenin birini benim üzerime verdi.Ağbim moskovada olduğu için hakkı babamın üstüne.Kız kardeşim homurdanıyor.6 Dairenin iskanı olmadığı için babam tapuyu veremiyor.Bende Trafik kazasından dolayı anlaştığım Avukatıma bu konuyu sordum.Daire babandan sana geçtiği için hak iddia ederler ancak daireyi satıp başka yerden alırsan sorun olmaz dedi.Bu cevaptan anladığım sizin konunuzla alakalı hak iddia edemzsiniz.Yinede kesin bilgisi olan cevaplarsa daha iyi olur.