Maaş hesabına konulan bloke

tüm hukukçu arkadaşlara iyi akşamlar
garanti bankasına  kredi kartı ve tüketici kredisi borcum var fakat ödeyemez hale geldim. icrai takibe aldılar.
maaşım daha önce akbanka yatıyor idi ,iş değiştirmemden dolayı garanti bankasına yatmaya başladı fakat banka maaş hesabımın bir kısmına bloke koyuyor.
bu işlem yasal mı? acaba

yani mahkeme kararı olmadan hesaplarıma bloke koyma hakları var mı?
teşekkürler

Cevap: Maaş hesabına konulan bloke

Alıntı:

ÜMİTYAVUZ rumuzlu üyeden alıntı

tüm hukukçu arkadaşlara iyi akşamlar
garanti bankasına  kredi kartı ve tüketici kredisi borcum var fakat ödeyemez hale geldim. icrai takibe aldılar.
maaşım daha önce akbanka yatıyor idi ,iş değiştirmemden dolayı garanti bankasına yatmaya başladı fakat banka maaş hesabımın bir kısmına bloke koyuyor.
bu işlem yasal mı? acaba

yani mahkeme kararı olmadan hesaplarıma bloke koyma hakları var mı?
teşekkürler

Dostum aynı problem bende de var .bankanın avukatı defalarca şubelere ve genel müdürlüğe yazdı sonuç 0 mahkemeye başvurcam galiba.tüketici mahkemesinemi başvurmam gerekiyor?en iğrenci garanti bankasında bir tane muhatap bulamıyormusunuz en berbatı bu.

garanti bankası ile yapmış olduğunuz sözleşmenin koşullarına bakınız

İcra takibi yapmış mı banka.
Yapmadan mı bloke koymuş
Ne kadarına bloke koymuş
Tektaraflı böyle bir yetkiyi nereden almış,
Sözleşmelerindeki karınca yazılarından mı
Sözleşmede bu maddeyi Tüketici ile tartışmış mı

bildiğim kadarıyla hepsine değil ama maaşının 1/4 üne bloke koyma hakkı var. benim geçen hem avukatta olan icralık borcuma maaş kesintisi uygulanıyordu ama aynı ayda baktımki bankada kesinti yapmış maaştan hemen aradım. pardon yanlışlık olmuş dediler. çünki aynı anda 2 kesinti yapamazlar. 250 icra kesilirken 250 de banka kesti. hemen geri yatırdılar. aslında o anda mahkeme ye versem bankayı zor durumda bırakabilirmişim ama uyanamadık işte...

Sitemizin çok değerli yöneticileri,
Benim durumum arkadaşımın durumunda daha farklı.
Benim sorunum maaşımda yasal olan 1/4 oranında kesinti yapılırken bir başka Bankanın icra kesintisinden artan tüm alacaklarıma bloke koyarak kesmesi işlemidir.Şuan bloke kaldırıldı 2 ay dan beri maaşımı alıyorum ama 4 ay boyunca aralıksız elime 1 TL.geçmeyecek şekilde maaş hakedişlerimin tamamına el koyması sonucu eğitimleri süren 2 çocuğumla birlikte hem çocuklarımın eğitimleri ile ilgili giderlerini karşılayamadım hemde etrafımdaki Bakkallardan sadece aç kalmayacak şekilde yaptığım veresiye alış-verişlerimi ödeyemez duruma getirilerek,hem mevcut taksitlerimi ödeyemeyerek bizi ailece rezil edercesine madur ettiler.16 yaşındaki Kızımın servis ücretini ödeyemedim diye Servis Şöforü arkadaşlarının içerisinde kızımı servisten indirdi diye kızım intihara teşebbüs etti ve 2 gün yoğun bakımdan sonra hayata döndürebildik kızımı.Kızımın iyice bozulan psikolojisini maddi imkansızlıklardan dolayı tedavi de ettiremiyorum.
İsmini açıklamakta şimdilik sakınca gördüğüm bizi madur eden bu Banka hakkında ne tür bir dava açabilirim.
Yardımlarınızı arz ederim.
Saygılarımla,

Değerli arkadaşım;
Sorununuzun cevabını site içinde  Maaş bloke (arama kısmına yazıp)cevaplarını bulabilirsiniz.

arama bölümünden buldum bu başlığı ve benim durumum ilgili durumdan biraz daha farklı olduğu için paylaşmak istedim..
Maaşımı aldığım Banka,İcra kesintisinde 4 ncü sırada olduğu halde icra kesintisinden kalan ve maaş hesabıma yatan tüm alacaklarıma el koymak suretiyle beni madur ettiği için  paylaşmak istedim.

Sayın TAYFUN bey benimde böyle bir sıkıntım var,bır bankaya hem kredi hemde kart borcum var kredi için şözleşme yaptım .ve düzenli ödüyorum bu arada kredi kartı borcu için bir anlaşma yapmadım .ayrıca başka bankadanda maaşımda 
haciz var bu halde iken banka bloke koydu ve kredi kartına bana sorulmadan para çekti hesapta 90 tl kaldı onuda avukat sözleşmeye göre 500 tl ödemem gerekirken oraya kesti ve bana para kalmadı ayrıca maaş hacizi için kesilen parada mesailer de gidiyor ve doğal olarak geçinemez oldum ne yapmam gerekir.şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar dileğiyle.