Trafikten çekilen aracımıza vergi borcu çıktı
2004 yılı şubat ayında tır şoförü olan babam bir kaza geçirdi ve araç ağır hasar aldı aracı ilrleyen günlerde belki tamir ettiriz diye hurda belgesi yerine 15.02.2004 tarihinde çekme belgesi çıkardık , ruhsatın bir yaprağını ve plakaları trafiğe teslim ederek bizde kalan ruhsat yaprağının üzerine "yalnızca tescil belgesi alınacak , yük ve yolcu taşıyamaz " damgası vuruldu geçen gün internet bankacılığı üzerinden aklıma geldi aracın vergi borcuna bakayım dedim ve şok oldum 10 bin liraya yakın bir vergi borcu oldu böyle birşey mümkünmüdür internetten araştırdım 2003 temmuz ayında trafikten çekilen araçlar için vergi alınmayacaktır yazıyor. Daha sonrasında vergi dairesine gittik vergi dairesi bizi trafiğe yönlendirdi işlemleri yapan takipçiyle beraber araştırdıkki bize verilen ruhsata çekme belgesi ile ilgili damga vurulmuş ancak trafikteki dosyaya yanlış işlenmiş bu yüzden vergi borcu olmuş. şimdi kaldık bizde ortada takipçi kabul etmiyor , trafikte bizi ilgilendirmez diyor benim burda suçum günahım nedir ??
Ne yapabilirim ?? yardımcı olursanız sevinirim..
Cevap: Trafikten çekilen aracımıza vergi borcu çıktı
Durumu vergi dairesine dilekce ile iletip verginin silinmesini talep ediniz. Dilekcenizi elden almazlarsa iadeli taahhutlu posta ile yollayiniz. ret yazisi verirler veya 60 gun icinde cevap vermezlerse dava aciniz.