Online işlem merkezi -habersiz TL trasferinden savcılığa verilme!
Dün xxxxxx nolu avea hattından bir şahıs beni arayarak kendinden habersiz benim hattıma 10tl transferi yapıldığını veya yapılmaya çalışıldığını iddia etti. İnternet üzerinden online işlem merkezi yoluyla yapılmaya çalışılmış güya. Tabiki bana ne gelen ne giden tl yok. Onda da bir eksiklik yok.Neden bahsettiğini sordum? soyismimi ve ismimi almak istedim. Vermedim tabiki. Ertesi gün numaramla savcılığa gidip şikayette bulunacağını söyledi. Herhangi bir hak iddia edebilir mi üzerimde? Sonuç çıkar mı bundan? (10 tl ya! insan nelerle uğraşacağını şaşırıyor gerçekten.:alala)
Bilgisi olan insanlar görüşlerini yazarsa memnun olurum.
Cevap: Online işlem merkezi -habersiz TL trasferinden savcılığa verilme!
Böyle şeylere kesinlikle itibar etmeyin,hiçbir bilgide asla vermeyin, yeni bir dolandırıcılık çetesi olabilir,daha sonrada sizden 10 lira bana transfer et konuyu kapatıyımda diyebilir,
Tekrar ararsa,ismini sorun,ve hakkınıda TCK 123 den şikayette bulunacağınızı belirtin.
Cevap: Online işlem merkezi -habersiz TL trasferinden savcılığa verilme!
İsmini sordum fakat vermekten kaçındı. Peki gerçekten böyle bir olay söz konusuysa. Hattıma tl transferi yapılmaya çalışıldıysa nasıl bir durum mevcut olur? Ki önceden belirttiğim gibi benim hattımda da ne eksilme ne artma söz konusu değil. Benim bildiğim hat sahinde olmadığı sürece, kendisinin onayı olmadığı sürece transfer mümkün değil. Cidden anlamadım gitti..