Avukata devrolan kredi kartı borcu için ne yapılmalı
Herkese selamlar.
Abimin Citibanktan olan kredi kartı borcu (10.000 TL) avukata devrolmuş. 18.05.2010 salı günü avukatlık bürosundan yazı geldi. En kısa sürede borcunuzu ödeyin, taksitlendirin vs. yoksa icra gelecek diyor. Abim başka bankadan 36 ay vade ile kredi çekmişti onu ödüyor. O yüzden bu kredi kartı borcunu taksitlendirsede şuanda ödeyemez. Abim çalışıyor ve sigortalı. Maaşıda bankaya yatıyor.
Şimdi bu durumda ne yapmalıyız? Bizim için faydalı olacak en uygun adım nedir?
Abimin oturduğu ev ve bizim oturduğumuz evin resmi tapusu yok. 12 senedir burada ikamet ediyoruz. Belediyeye kayıtlı ve rahmetli babamın üzerine yani annemin ve bizim. Tabi bu durumda abimde hissedar. Köyümüzdeki ev ve bir, iki tarlada öyle(tapulu). Daha herhangi ibr mal paylaşımı yok. Bu durumda abimin hiselerine el koyabilirlermi?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Avukata devrolan kredi kartı borcu için ne yapılmalı
Maaş haczi yapabilecekleri gibi, hakkı olan miras payına yönelikte işlem yapılabilir.Tespit ederse tabii.
maaş haczi için sıraya girerler. ancak tespit edilmesi halinde haklı olarak miras payına yönelik işlem de yapılabilir
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Ben bu hukiki konuları neredeyse hiç bilmiyorum. Şimdi bu avukatlık bürosundan gelen yazı üzerine bizim en uygun adımımız ne olabilir? Yani bu borcu dondurma, erteleme gibi şansımız olabilirmi?