DARTY arızalı dizüstü bigisayarı değiştirmiyor
25/4/2010 Tarihinde Darty'den ACER marka dizüstü bilgisayar aldım,aynı gün cihazın ses sisteminde (kulaklık çıkışında) sorun olduğunu anladım,ayarlarında bir sorun vardır diye 2 gün uğraştım sorunu gidermek için ama olmadı.28/4/2010 tarihinde DARTY'e götürdüm cihazı,iade yada değişim istedim DARTY yetkili servis onayı olmadan bu isteklerimi yapamayacaklarını söyledi.Cihazı servise yolladılar,20 gün sonra cihazın geldiğini haber verdiler,gittim bana aynı cihazı vereceklerini söylediler çünkü; Yetkili servis -Sistem yüklendi,cihazda arıza yoktur çalışıyor.diye rapor yazmış.Kontol edelim dedim cihazı yaptığım kontrolde cihazın arızasının aynen devam ettiğini gördüm.DARTY elemanına durumu ilettim onlarda 3 kişi geldiler(mağaza müdürü dahil) baktılar ve arızanın devam ettiğini gördüler ve bunun üzerine Mağaza Müdürüne bana bir belge vermesini söyledim.Belgeyi aldım belgede;25/4/2010 tarihinde satın alınmış olan cihazın 28/4/2010 tarihinde servise gönderilmiş ve servisten cihaz herhangi bir sorun olmadığına dair geri gelmiş geldikten sonra cihaz kontrol edilmiş fakat cihazın arızasının devam ettiği saptanmıştır.bilginize imza kaşe..Cihaz gene yetkili serviste Lütfen bana bir akıl verin yol gösterin.Tazminat davası açabilirmiyim ? Kazanma şansım varmı?
Cevap: DARTY arızalı dizüstü bigisayarı değiştirmiyor
Değere göre tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurup paranın iadesi veya değiştirme talep edebilirsiniz.
Cevap: DARTY arızalı dizüstü bigisayarı değiştirmiyor
Alıntı:
sonuncuyaka rumuzlu üyeden alıntı
Değere göre tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine başvurup paranın iadesi veya değiştirme talep edebilirsiniz.
Teşekkür ederim ilginize,hakem heyetine gittim bana kesinlikle kazanırsınız dediler ama değer(1600 tl) hakem heyetinin bağlayıcılığının üstünde olduğu için tüketici mahkemesine müraccat etmelisiniz dediler.Mahkemeye başvurmayı düşünüyorum,ama zoruma gidiyor ağarıma gidiyor kahrediyorum.Parasını veriyorum yeni cihaz alıyorum bozuk çıkıyor yenisini alabilmek için mahkemeye vermem gerekiyor....!!!Aylarca uğraşacğım ve sonunda ne olacağı belli değil !!!! Benim paramı alıyor ve iade hakkın yok diyor ve arızalı ürünü satıyor sonrada ben karışmam yetkili servis onaylasın diyor:))Peki yetkili servis kim? ACER in kendisi yani hem hakim hem savcı..?? Bunları buraya yazmamın nedeni bu site hukukçuların sitesi mutlaka bu yazıyı okuyacak değerli hukukçular olacaktır,benim derdime çare olmasa bile en azından kendi aralarında konuşup haklılığımı anlayıp bu soruna ki Büyük sorun bir çare arayacaklardır.....ve bulacaklardır...saygılarımı sunuyor tekrar teşekkür ediyorum