İşyerinde amir tarafından sürekli hakarete uğrama
Bir devlet dairesinde çalışıyorum.Amirim radyasyonlu alanda kursun korumasız olarak bulunmamı istedi.itiraz etiim.Dilekçemi verdim.O talebinden vazgeçti fakat surekli hakaret sürekli saygısızlık görüyorum.Sürekli bagırılıp azarlanıyorum.İdareye belirtmeme ragmen net bir yanıt alamadım.Aday memurum.Bu durumda ne yapabilirim.
Cevap: işyerinde amir tarafından sürekli hakarete uğrama
üST amire dilekçe ile başvur.Gelecek sonuca göre hareket et.Hakaretlerini duyan tanıkların varsa savcılığa şikayette bulun.Tanık önemlidir.
Üst amire sözlü olarak basvurdum.Fakat bolum hocası oldugu için çok fazla b irsey yapılacagını dusunmuyorum..Surekli aday memur oldugum için işle tehdit ediliyorum.Memur olunca rahat etcem sandım ama malesef cok daha kotu bır durumdayım.Ayrıca daha önce ust amırın yanında bıle hakarete ugradım.Ama bırsey degısmedı.
Hakaret derken kullandığı kelimeler nelerdir.
"Sen kımsın ben sennıle konusucam.Konusma. Kapa Çeneni. Midemi bulandırıyosun" (bu çogul kullanıldı dıger arkadaslarla:).Tehdıtler ayrıca. "Ayagını kaydırırım, Sabrımı zorlama" diye bangır bangır bagırmalar. Hastanın yanında yuksek sesle azarlamalar. Tutanak tutmak için neden aramalar. Ele bası.filan yanı.
Diğer arkadaşlarınız tanık ise onlarında şikayeti veya tanıklığı ile üst makam işlem yapmak zorundadır.Uyarmalıdır kişiyi.Üst makam işlem yapmazsa bir üst makama şikayet edeceksiniz.İdari yoldan.