İşyeri giriş çıkış için parmak izi uygulaması
Değerli üyeler,
Personele parmak izi ile giriş yapılması için dayatma yapılabilir mi? Şifre girişi yaparak giriş çıkış yapma tercihim yok mudur?
İş Kanunu'na göre bu durumda haklarımın neler olduğu hususunu değerli görüşlerinize sunarım.
Saygılarımla,
Cevap: İşyeri giriş çıkış için parmak izi uygulaması
Cevap: İşyeri giriş çıkış için parmak izi uygulaması
Alıntı:
pinpong rumuzlu üyeden alıntı
Değerli üyeler,
Çalışmakta olduğum şirkette giriş çıkışlar için parmak izi uygulaması olacağı bugün iletildi. Şirketimiz özel bir şirket olup gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. Bugüne kadar imza ile giriş çıkış yapılırken bundan sonra parmak izi ile giriş çıkış uygulaması yapılması için cihaz satın alınmış. Bu husustan rahatsızlık duydum, en azından parmak izi yerine, makinede şifre girişi için rakamlar olduğu için şifre tuşlayarak giriş çıkışımı yapmak istiyorum. Bugüne kadar çalıştığım tüm kurumsal şirketlerde kartlı giriş vardı ve hayatımda ilk defa bu durumla karşı karşıyayım. Personele parmak izi ile giriş yapılması için dayatma yapılabilir mi? Şifre girişi yaparak giriş çıkış yapma tercihim yok mudur?
İş Kanunu'na göre bu durumda haklarımın neler olduğu hususunu değerli görüşlerinize sunarım.
Saygılarımla,
Şuan benimde çalıştığım firmada parmak izi uygulaması yapılıyor.Neyden rahatsız olduğunuzu anlamadım.Sizin 2 farklı parmağınızı tanıtıyorlar,daha sonra o izlere sizin isminizi makinaya kayıt yaptıktan sonra,personel depertmanı bilgisayardan sizin giriş ve çıkış saatlerinizi ekranda görebiliyor.Çok medeni bir yöntem.Biz herhangi bir sorun yaşamıyoruz.