Ödenen nafaka geri ödeme için dava
Böyle bir dava söz konusumudur arkadaslar?
Eski eşime mahkemenın çelışmıyorum sözüyle bagladıgı ve daha sonra aramızda protokol imzalayıp mahkemeye sundugumuz nafakanın iptaline ilişkin ve ödenen nafakanın haksız şekilde alınmıs olup geri ödenmesiyle ilgili bir dava var mıdır?
Mahkeme kendisine bu nafakayı çalısmadıgı için baglamıstı ve ben de mahkemenın ertelendıgı güne kadar aynı sekilde ödemıstım anlasmalı protokolde de hiç düşürmeden aynen hakımın verdıgı kadar nafakayı yazdım ve imzaladım.. Fakat eski eşim olacak o kadın çalısıyor.. Ben artık kendısıne para ödemek istemıyorum ve istemedıgım gibi çalıstıgı tarihten bugüne kadar ki her yatırdıgım nafakayı geri istiyorum. Böyle bi dava acsam kazanır mıyım?
Amacım para iadesi değil aslında.
Ayrıca kızımız benim evimdeyken onunla olan telefon konusmalarında (2 yasında) kızım sana ne alayım diye soruyor.. Çocugumda cicibaba diyor. Mahkemede bunu da söylesem velayet konusunda işime yarar mı? Ben cocugumu da almak istiyorum.
Cevap: ödenen nafaka geri ödeme için dava
Çocuk ve ana için ne nafaka ödüyorsunuz.Anne sürekli çalışan mı aldığı asgari ücret mi çalıştığı yerde.
Boşandıgımız tarih 2009 haziran.ve 2009 mayıs ayından beri özel bir saglık kurulusunda görev yapmakta. Sanıyorum asgari ücretle çalısıyordur. Fakat internetten SGK dökümü alabılıyorum.her ay görünüyor SGK pirimleri yatıyor. Benım brütüm 729 TL netim 576 TL fakat eski aşimin brütü internette 809 TL görünüyor. Bılmıyorum belki mesaileridir. Önemli olan calısıyor olması degıl m?Ben 1 yıldır haksız yere ödemiş olmuyor muyum nafakayı? Zaten bir kısmı çocugumaydı bır kısmı kendıne. Ben ona ödedıgımden tamamen muaf olmak istiyorum.
Anladım. Bunu okumustum da fakat neyse tesekkür ederim cevaplarınıza..
Siz davayı açtıktan sonra iptal edilecek kanımca geri alma olmaz.