-
Soyadı Değiştirme
Lütfen Yardım Edin. Ben 18 yaşındayım babamla hiç bir alakam yok ve bu yüzden soyadımı değiştirmek o kadar cok istiyorum ki. Soyadım '' KANDEMİR '' Arzuhalciye gittim tanıdık , Nüfus müdürlüğünden emekli ona dedim ki soyadımı değiştirmek istiyorum dilekçe yazalım babamla alakam yok arayıp sormuyor , onun soyadını değiştirmek istemiyorum diye. Oda onu hiç karıştırma soyadımla arkadaşlarım alay ediyor , Senin Kanın Demirden mi yapıldı , Sen Demir Kanlımısın diye . Bu soyadımı neden ise hiç sevmiyorum diye dilekçe yazdık. Davayı actım ve tebligatı bekliyorum. İleride hakim karşısına cıkınca ne yapmam lazım nasıl hakimi ikna edebilirim bana inanmaz gibime geliyor. Çok heyecanlıyım ilk defa hakim karşısına cıkıcam ve değiştirmemesinden cok korkuyorum. LÜTFEN YARDIM EDİN
-
Cevap: Soyadı Değiştirme
babanla nasıl alakan yok?
-
Cevap: Soyadı Değiştirme
Sn. Kandemir, hatayı başta arzuhalciye gitmekle yapmışsınız. Ölü doğan bir davanın kurtarılması zordur, hatta genellikle imkansızdır. Ve arzuhalci dilekçesi ile açılan dava da ölü doğar zaten.
Dilekçenizde detaylı olarak ne yazdınız bilmiyorum ama yine de arzuhalcinin yazdığı şeyler doğrultusunda varsa şahit göstermeniz gerekecektir. Şahit beyanı olmadan davanızı ıspatlamanız ve dolayısıyla da "kazanmanız" zordur.