Gitti gidiyor satışlarım için maliye daveti
Selamlar, umarım faydalı olabilirsiniz, şu anda çok çaresizim, sanırım hayatımın sonu geldi, gittigidiyorda yıllardır elimde kalmış olan takı malzemelerini satıyordum, fakat bugün izmir maliyeden bir telefon aldım, görüşmeye çağırıyorlar beni, netten küçük bir araştırma ile başıma çok kötü şeyler geleceğini öğrendim, 2009 da toplam satışım 3000 lira, ceza ödemem imkansız beş parasızım, son 50 lira paramı dün GG deki biten dükkanımı açmaya verdim, bilsem açarmıydım yeniden:( SİTELERDE EN AZ 1 MİLYAR CEZALARDAN BAHSEDİLİYOR) benim bu parayı ödeyebilmem imkansız, ödemediğim taktirde ne kadar bir sürede icra işlemi başlar, hapis cezası ne kadar zamanda çıkar? Ne kadar ceza alırım? Değerli cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Gitti gidiyor satışlarım için maliye daveti
Eğer daha evvel sorulmuş bir soru ise özür dilerim, bütün konuları okuyamayacak kadar üzgün ve bitkinim, lütfen bir bilen varsa ve yanıtlarsa çok sevinirim.
yok mu bir bilen yardımsever? Biliyorum mecbur değilsiniz, sadece yardım, biraz belki iç rahatlatma için...
bu iste hapis cezasi olmaz. Ceza alacaginiz da kesin degil. Satislarinizin degeri dusuk.. Maliyedeki arkadas anlayis gosterecektir.
Öyle olmasını umuyorum, yanıt için teşekkür ederim, saygılarımla...
Hocam aynı satışları yapan bir dükkan düşün. Adam sigortasını yatırıyor, vergisini veriyor, kirasını veriyor, v.s v.s..
E seninkide iyi güzelde adam sormaz mı bu kadar satış yaptın hani vergisi diye?
Haksız rekabette oluyor biraz.
Bence bi git görüş, bilmediğini söyle ve özür dile, belki ceza vermezler, verirlerse indirir ve taksit bile yaparlar belki..
bence önemli olan kaç para olduğu değil, kaç kalem ürün sattığınız?
Noldu son durum ?
Ceza kestilermi ?
Alıntı:
Dogukaradeniz rumuzlu üyeden alıntı
Hocam aynı satışları yapan bir dükkan düşün. Adam sigortasını yatırıyor, vergisini veriyor, kirasını veriyor, v.s v.s..
E seninkide iyi güzelde adam sormaz mı bu kadar satış yaptın hani vergisi diye?
Haksız rekabette oluyor biraz.
Bence bi git görüş, bilmediğini söyle ve özür dile, belki ceza vermezler, verirlerse indirir ve taksit bile yaparlar belki..
Nasıl bir saçma cevaptır bu anlamadım.Hangi kısmı daha saçma ona hiç karar veremedim.
''Ordan biraz surdan bu kadar,git özür dile'' dalgamı geçtiniz yoksa ciddi ciddi bu cevabımı verdiniz.
Genel konular bölümü sizin yorumlarınız için daha uygun kanaatimce mümkün olduğu kadar o bölümde yorum yapınız.
Buyurun buda ilgili bölümün linki https://www.hukuki.net/forumdisplay.php?6-Genel-Forumlar