Haksız bir boşanma ve kanıtsız tazminat kararı
2007 yılında 2,5 ay süren bir evlilik sonucunda eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Boşanma davası eşim tarafından açıldı. Tamamen uydurma ve görgüye dayalı tanığı olmadan, şiddetli geçimsizlik, kıskançlık, aile içi şiddet gibi uydurma konularla tarafıma, 500TL nafaka 50.000TL maddi ve 50.000TL manevi tazminat istemiyle ve ayrıca 70 adet küçük altın ve 5.000 TL nakit takının tarafımdan alındığını iddia ederek boşanma davası açtı. (12 adet bilezik ve çeyiz eşyasını yanında götürdüğünü kabul ediyor.)
Görgüye dayalı tanık olmadığı halde (ailesi ve komşuları şiddet olayını görmediklerini ama davacının kendilerine anlattığı şeklinde tanıklık yaptı) eşim 20 yaşında olduğu ve ev hanımı olduğu için tarafıma 5.000 TL maddi, 3.000 TL manevi tazmınat ve aylık 150,TL yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğü getirildi.
Ayrıca istemiş olduğu ve düğünde takıldığını iddia ettiği 5.000 nakit ve 70 küçük altın talebine karşılık hakim boşanma davasını ayrı diğer takı davasını ayrı dosyalara böldü ve ikinci talepleri olan para ve küçük altın konusunda da 2.000 TL nakit (mahkemede tarafımdan yemin edildi bu tutar olduğuna) ve 26 adet küçük altın ödemem yönunde karar verdildi.(tanık kuyumcu ise 44 adet küçük altını bileziğe çevirerek davacıya teslim ettiğini beyan etti) Bende takılan küçük altınlarınn 44 adet olduğunu beyan ettim.
Şimdi nafaka ve tazminat temyızde de onaylandı ve icraya verildim , diğer dosya hala temyızde. Bense düğün borçlarından yenı kurtuluyorum. Bu olayların vermiş olduğu psikolojik yorgunluktan dolayı işimden atıldım. 8 aydır işşizlik maaşı ile nafaka ödüyorum ve ailem yok yakın bir akrabamın evınde kalıyorum. Nafaka ödememek için ne yapabilirim. Diğer konularda da bi öneriniz varmı. Teşekkür ederim.
Cevap: Haksız bir boşanma ve kanıtsız tazminat kararı
Ödemeye devam edeceksiniz.Nafaka ödeme borcu işşiz olmanız nedeniyle kalkmaz.
Bu davanın bire bir benzeri de bana açıldı. Oysa yargıtayın emsal bir kararında, tanık beyanlarının olayın geçtiği yer, tarih ve saiki belirtilediği zaman hükme esas alınamaz diye kararı var. Üstelik içtihat olmuş bir karardı. Nasıl oluyor da böyle birşey yargıtayda onaylanabiliyor?
sayın erhan 1973 yargıtay kendı kararlarını emsal almıyormu yani. Peki şu andan itibaren benım yapmam gerekenler nelerdir kimse ilgilenmemiş konumla.
Yargıtayda karar düzeltme hakkı olduğunu biliyorum. Ama usul ve yasalara aykırı kararlar da alınabiliyormuş demek ki. Hukukçu üyelerimiz ne derler merak ediyorum gerçekten.
Alıntı:
Ali Ahi rumuzlu üyeden alıntı
2007 yılında 2,5 ay süren bir evlilik sonucunda eşimden ayrılmak zorunda kaldım. Boşanma davası eşim tarafından açıldı. Tamamen uydurma ve görgüye dayalı tanığı olmadan, şiddetli geçimsizlik, kıskançlık, aile içi şiddet gibi uydurma konularla tarafıma, 500TL nafaka 50.000TL maddi ve 50.000TL manevi tazminat istemiyle ve ayrıca 70 adet küçük altın ve 5.000 TL nakit takının tarafımdan alındığını iddia ederek boşanma davası açtı. (12 adet bilezik ve çeyiz eşyasını yanında götürdüğünü kabul ediyor.)
Görgüye dayalı tanık olmadığı halde (ailesi ve komşuları şiddet olayını görmediklerini ama davacının kendilerine anlattığı şeklinde tanıklık yaptı) eşim 20 yaşında olduğu ve ev hanımı olduğu için tarafıma 5.000 TL maddi, 3.000 TL manevi tazmınat ve aylık 150,TL yoksulluk nafakası ödeme yükümlülüğü getirildi.
Ayrıca istemiş olduğu ve düğünde takıldığını iddia ettiği 5.000 nakit ve 70 küçük altın talebine karşılık hakim boşanma davasını ayrı diğer takı davasını ayrı dosyalara böldü ve ikinci talepleri olan para ve küçük altın konusunda da 2.000 TL nakit (mahkemede tarafımdan yemin edildi bu tutar olduğuna) ve 26 adet küçük altın ödemem yönunde karar verdildi.(tanık kuyumcu ise 44 adet küçük altını bileziğe çevirerek davacıya teslim ettiğini beyan etti) Bende takılan küçük altınlarınn 44 adet olduğunu beyan ettim.
Şimdi nafaka ve tazminat temyızde de onaylandı ve icraya verildim , diğer dosya hala temyızde. Bense düğün borçlarından yenı kurtuluyorum. Bu olayların vermiş olduğu psikolojik yorgunluktan dolayı işimden atıldım. 8 aydır işşizlik maaşı ile nafaka ödüyorum ve ailem yok yakın bir akrabamın evınde kalıyorum. Nafaka ödememek için ne yapabilirim. Diğer konularda da bi öneriniz varmı. Teşekkür ederim.
Durumunuz gerçekten üzücü amamalesef nafaka ödemeye devam edeceksiniz, ta ki eski eşiniz evlenene veya çalşmaya başlayana dek.
Keşke dava aşamasında avukat yardımı alsaydınız,durum farklıolabilirdi.
Boşanma yasasını hazırlayanlar insana cinnet getittirir.Kurulmuş sömürü düzeni.Belki %5 haklıdır nafakanın.Bayanlarıda nikahsız yaşamaya teşvik edici vede uyuşukluğa.Paraya ihtiyacı olan kendini bir araba önüne atsın,para koparsın.Bayanlarda artık 3-5 ay evli kalıp nafaka tazminat koparsın.Ben Samsun cezaevi mah.oturuyorum boşanan insanlar var alkolik esrar keş eşine zulm eden bunlar birşey kazanamıyor hakları olduğu halde.
Benim eşimin bana açtığı davada o kadar çok yalan yazmışlardı ki, toplam 82 ane yalan tespit ettim. Eşimin geçerli hiç bir delili yoktu, 4 tane şahidi vardı ama şahitleri hayatımda ilk defa görüyordum, ayrıca şahitler bize 500 km uzaktaki başka bir şehirde oturuyorlardı, hayatlarında 1 defa bile evimize gelmemişlerdi. Zaten ifadelerinde de eşimi döverken hiç görmediklerini belirtiyorlardı. Buna rağmen hakim, eşimi dövdüğüm gerekçesiyle boşanma kararı verdi. Ben eşimi dövmediğimi nasıl ispat edebilirim, elimi bile sürmediğim hiçbir sağlık sorunu veya darp raporu olmayan eşimi dövmediğimi nasıl ispat edeceğim? Oysa eşimin iddialarını ispat etmesi gerekmiyor mu? Bu hukuka kanuna usule aykırı kararları bilerek veren hakimleri nasıl ve nereye şikayet edebiliriz? Bunlar resmen düzenbaz hilekar görevini kötüye kullanan insanlar. Sahte faturayı bile bile delil olarak kabul eden kullanan hakimin ismini sicil numarasını ve dava dosyasıni ve sahte faturaları isteyen herkese gösterebilirim. Saygılarımla
Alıntı:
Av. Seyhan Uzun rumuzlu üyeden alıntı
Durumunuz gerçekten üzücü amamalesef nafaka ödemeye devam edeceksiniz, ta ki eski eşiniz evlenene veya çalşmaya başlayana dek.
Keşke dava aşamasında avukat yardımı alsaydınız,durum farklıolabilirdi.
Sayın Seyhan hanım; avukat yardımı aldım ama galiba bazı şeyler gelince üst üste geliyor. Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Konuya aldığım cevaplar tamamen sohbet tarzlı sanki sohbet forum sitesi gibi ben üye olurken daha farklı düşünmüştüm ama gerek ilgi açısından gerekse katılımcıların yazdıklarından ne bir kanun ne de bir örnek teşkil edecek tatmin edici ve yönlendirici bir cevap alamadım.
Size özel mütalaa mı verilmeli.Onu avukatınızdan alacaksınız.
İnsanlar karşılıksız bir çıkarları olmadan genel bilgi verdiği halde.
Sohbet tarzı diye açıklama yapıyorsunuz.