İşe iade davasından feragat
değerli hukuk severler,
ben işe iade davası yaklaşık. bir ay önce açmıştım;
davalıya da. tebliğ edildi
davalı derki. davadanferagat et biz anlaşalım.
bende davadan vazgeçmek istiyorum.
feragatmı etmem gerek.
başka bi yöntemi varmı,
davadan feragat ettimmi dava bitermi,
ben davadan vazgecsemde kamu davasına dönüşürmü.
davadan feragat ettim diyelim sonradan bişey çıkarmı,
aydınlatırsanız sevinirim.
Cevap: İşe iade davasından feragat
Değerli arkadaşım. Ben bu işlerden anlayan biri değilim ama, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye bir deyim var. Araştırma yapmasını severim. Araştırmalarım neticesinde, eğer fergat edeceksen iyi düşün. Bu işte bir bit yeniği olabilir. Sen bu işlerden anlayan iyi bir avukat tut. eğer anlaşır, davadan feragat edersen açtığın davayı kaybetmiş sayılırsın. Aldığın tazminatları (eğer aldıysan) geri iade edersin. Davayı kazanıpta seni işe almadıkları zaman da verecekleri tazminatlara hak kazanamazsın. İşveren sana böyle söyler arkasında verdiği sözleri tutmaz sen yanmış olursun.
Sen adam gibi bir avukat tut. (avukat yakın tanıdığın olursa daha iyi olur)
Alıntı:
murat16101972 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli arkadaşım. Ben bu işlerden anlayan biri değilim ama, damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye bir deyim var. Araştırma yapmasını severim. Araştırmalarım neticesinde, eğer fergat edeceksen iyi düşün. Bu işte bir bit yeniği olabilir. Sen bu işlerden anlayan iyi bir avukat tut. eğer anlaşır, davadan feragat edersen açtığın davayı kaybetmiş sayılırsın. Aldığın tazminatları (eğer aldıysan) geri iade edersin. Davayı kazanıpta seni işe almadıkları zaman da verecekleri tazminatlara hak kazanamazsın. İşveren sana böyle söyler arkasında verdiği sözleri tutmaz sen yanmış olursun.
Sen adam gibi bir avukat tut. (avukat yakın tanıdığın olursa daha iyi olur)
çok teşekkür ederim:)
Yanılmıyorsam siz bir apartmanda kapıcısınız, işe iade davası açabilmek için bir işyerinde en az 30 sigortalı çalışanın bulunması lazımdır.
İşe iade davasının şartları oluşmadığından davayı kaybedeceğinizi düşünüyorum. Anlaşıp feragat etmeniz daha hayırlı gibi :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Yanılmıyorsam siz bir apartmanda kapıcısınız, işe iade davası açabilmek için bir işyerinde en az 30 sigortalı çalışanın bulunması lazımdır.
İşe iade davasının şartları oluşmadığından davayı kaybedeceğinizi düşünüyorum. Anlaşıp feragat etmeniz daha hayırlı gibi :)
saol engin bey ağzınıza sağlık. dava başlarken de çok yardımcı oldunuz,
sonunda da çok teşekkür ederim.
CevapİŞ MAHKEMESİ FERAGAT ETTİĞİM DAVANIN DEVAMI MÜMKIÜNMÜ.
değerli hukuk severler,
ben işe iade davası yaklaşık. 2010 da açmıştım;
davalı davadan vazgec anlaşalım dedi otorup konuştuk beni ikna etti ben davadan feragat ettim fakat davalı ahdini yerine getirmedi ben yeniden bu davanın devamı kanunen mümkünse devam ettirmek istiyorum,
aydınlatırsanız sevinirim.
Cevap: CevapİŞ MAHKEMESİ FERAGAT ETTİĞİM DAVANIN DEVAMI MÜMKIÜNMÜ.
O zamanki dava geri çekilmiş.
Artık yapacak bir şeyiniz de yok bu konuda. İşe iade, eğer Engin beyin dediği gibi 30dan az çalışanı olan bir yerde çalışansanız zaten iade davası hakkınız yoktu, vardıysa bile artık iade davası açmak için süre geçmiş oldugundan o hakkınızı kullanamaz durumdasınız.
Varsa, ödenmemişse, tazminat ve izin vs ücret alacaklarınız için dava açabilirsiniz.