Süreli iş sözlemesinin feshi
işe girerken imzaladığım taahhütnamede , sözleşmenin süresi dolmadan çıktığım taktirde veya işveren tarafından haklı nedenlere dayanılarak çıkarıldığım takdirde
2 aylık maaş ve
eğitim masraflarını
ödeyeceğim yazıyor.
sözleşme tarihi bitmeden işten çıkmak istiyorum.ancak sözleşmenin fesih durumları(evlilik,hastalık vs.) gerçekleşmeden işten çıkmak istediğimde bu maaş ve eğitim masrafını benden alma hakları var mıdır?
eğitim masraflarının işveren tarafından alınabileceği söyleniyor.eğitim iş verenin sorumluluğunda olan bir şey,işcinin talebiyle olmadığı halde neden bu masrafları işçiden alma hakkı bulunuyor anlamıyorum.
üniversite eğitimi alma gerekçesiyle söleşmemi fesh edebilir miyim?
taahhütnameyi imzalamadığımız takdirde işe giremiyeceğimiz söylendi.bu bir baskı değil midir?
işveren gerekli gördüğü takdirde, haftalık 45 saati açan sürelerde işçiyi çalıştırabilir deniyor yasada. gündüz veya gece 12 saat çalışıyoruz.haftalık çalışma saatlerimiz kimi zaman 45 saatin üstünde kimi zaman da altında oluyor.ancak yasal olarak haftalık 45 saatten ayda 180 saat yapıyor. biz ise aylık 180 saatten çok daha fazla çalışıyoruz(192-200 gibi).bu açıdan hak taleb etme durumum olur mu ve olursa ciddi oranda olur mu?
çalıştığım şirket büyük bir kuruma ait.benden yukarıda belirttiğim miktarları alabilirler mi,dava açmam durumunda kazanma olasılığım olur mu acaba?mahkeme masrafları ne kadar tutabilir?
bir kaç gündür araştırıyorum internetten.benim durumumla ilgili bilgi veren olursa çok memnun olurum.
teşekkürler