Cevap: Depozitomu Alamıyorum
Kira sözleşmesinde x lira depozito verilmiştir diye yazan bir madde var mı?
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
Kira sözleşmesinde x lira depozito verilmiştir diye yazan bir madde var mı?
evet var ne kadar depozito ödediğim yanlız vermiş olduğum peşinatı yazmamışız hane boş
kontratta bulunan depozito ödendi ibaresi ok.
ancak ev sahibine 13 adet kira ödediğinize dair elinizde makbuzlar veya malikten alınmış imzalı kağıtlar var mı?
her ne kadar depozito kiraya rücu edilemese de, kiralarınızı eksiksiz ödediğinizi ispatlamanız gerekir.
aksi taktirde malik kötü niyetli olarak, sizin de kirayı eksik ödediğinizi iddia edebilir.
bir de şu durum var, boşalttığınız eve yeni kiracı geldi mi?
sizin çıkmanız dolayısıyla birkaç ay ev boş kaldıysa ev sahibinin de zararı olacaktır.
Alıntı:
plutos1 rumuzlu üyeden alıntı
kontratta bulunan depozito ödendi ibaresi ok.
ancak ev sahibine 13 adet kira ödediğinize dair elinizde makbuzlar veya malikten alınmış imzalı kağıtlar var mı?
her ne kadar depozito kiraya rücu edilemese de, kiralarınızı eksiksiz ödediğinizi ispatlamanız gerekir.
aksi taktirde malik kötü niyetli olarak, sizin de kirayı eksik ödediğinizi iddia edebilir.
bir de şu durum var, boşalttığınız eve yeni kiracı geldi mi?
sizin çıkmanız dolayısıyla birkaç ay ev boş kaldıysa ev sahibinin de zararı olacaktır.
yok fatura falan yok ödediğimi dair ev tututdu ama ben cıktıgımda kontrat sürem doldu yani 1 sene doldu 1 ay fazladan oturdum ve zamı kabul etmeyip sözleşmemi yenilemedim ve evi uygun sartlarda boşalttım. Dediğiniz gibi ödemediğimi iddaa edebilirmi ? ben bunu ispatlayamam sanırım çünki ödediğime dair elimde bir belge yok
Forumda arama yaparsanız bu konuda bayağı sorun yaşamış kişiler var.Kısaca ev sahibi aldığını ispatlamak zorunda değil siz verdiğinizi ispatlamak zorundasınız.Çıkarken ev sahibinden evi tuttuğunuz gibi teslim ettiğinize,borcunuz olmadığına dair imzalı kağıt alsaydınız.Ev sahibi ev tutulmasa idi sizden evin boş kaldığı sürece kira bedelini isteyebilirdi.Sayın plutos1 in dediği gibi ev sahibi zaten kötü niyetli depozitoyu yutmuş,dahada kötü niyetli olabilir.Vicdani yönden yanaşın bence birde bu yolu deneyin,belki denemişsinizdir.
Bir yıl dolmadan en az bir ay önce sözleşmeyi feshedeceğinizi ev sahibine bildirmeniz gerekirdi. Siz bunu yapmadığınız için kira süresi kendiliğinden bir yıl daha uzamış sayılır. Bu durumda ev sahibi kalan 11 aylık kirayı isteyemese de evin yeniden kiraya verilebileceği makul bir süre örneğin bir ay kadar bir kira bedeli talep edebilir. Öte yandan büyük onarım gerektiren hasarlar dışında evin aynen teslim alındığı gibi teslim etme zorunlluğu yoktur. Buna örnek olarak normal kullanımdan doğan badananın eskimesi evin yeniden badana gerektirmesi gibi. Ancak cam, kapı kırılması, mutfak tezgahı mermerinin kırılması gibi zararlar karşılanmak zorundadır.
iyide bu adamda da benim o evi tuttuguma dair herhangi bir yazılı belge yok o nasıl benden evin tutulmadıgı süreyi kira olarak talep edecek de ben elimde yazılı bir belge olduğu halde depozitomu talep edemiyorum neyse ben vazgectim hukuk işime yaramayacak başka yollar deneyecem herkeze tesekkürler arkadaslar