Cevap: AŞ. Tasfiye yardım!
Dava devam ederken anlasma olmasa bile tasfiye edebilirsiniz
Tasfiye için karar alınıp tasfiye memuru seçilir, ticaret siciline ve vergi dairesine bildirilir vs. Avukatınıza ve mali müşavirinizden bilgi alabilirsiniz.
Merhabalar,
Ben bir anonim şirkete ortağım.2004 yılında şirketimizin hisselerinin bir kısmını bir şahsa devretmeye karar verdik,hisse devir sözleşmesi hazırlandı herkes hissesinin belirli bir kısmını devretmek için kağıt imzaladı fakat karar yürürlüğe girmedi aradan bir yıl geçtikten sonra benim o şahıs için verdiğim imza ile o şahsa devredeceğim hisselerim o şahıs üzerinden imzası alınarak şirketin ortakları tarafından devralınmıştır.
Sorum Şu
1)Benim imzam olmadan devir mümkün olur mu
2)Ortaklığı Resmiyet kazanmamış bir kişi üzerinden üzerlerine geçirdikleri hisselerimi nasıl alırım.
3)Şirketin Tasfiyesi için nasıl bir yol izlemeliyim
sizin hilk yaptiginiz hisse devri ticaret sicil gazetesinde yayinlanmamissa gecerli degildir. Once birinci devrin gazetede ilani gerekir. Sonra ikinci devir resmiyet kazanir. Ancak ikinci devir ticaret sicil gazetesinde nasil yayinlanmis onu anlamadim. Hukumet komiseri de hisse devirlerini ticaret sicil gazetesini gormeden onaylamaz. Ticaret sicil memuru da hisse devir gazetelerine bakar. Bence bu olayda biraz eksik bilginiz var. Once ticaret sicil memurluguna giderek durumu tam ogreniniz.