Bilişim suçu ile ilgili dava açıldı
Merhaba,
Öğrenmek istediğim ve bilgilendirmenize ihtiyacım olan bir sorunum var. İlginiz için şimdiden teşekkürler...
Yaklaşık 4-5 ay önce emniyet müdürlüğünden bir telefon geldi ve bizimle bilişim suçları hakkında görüşmek üzere çağırdılar. Kullandığım adsl aboneliği babamın üzerine kayıtlı olduğu için onu çağırdılar. Bir kişinin mail adresin hacklenerek orada kayıtlı olan kişilerden kontör vs. istenmiş. Bu adrese bizim ip adresimizden girildiği tespit edilmiş. Ve o kişi tanımıyoruz suçu kabul etmiyoruz diye ifade verdik bende kullanan olarak ifade verdim. Daha sonra bu kişinin kuzenimin patronu olduğunu öğrendim. Babama ve bana dava açılmış. Dava geçen hafta idi. Mahkemede burda olduğu gibi anlattım. Bu kişinin kuzenimin patronu oldugunu nasıl öğrendiğimide anlattım. Kuzenim işi dolayısıyla o mail adresi üzerinden diğer çalışan arkadaşlarıda dahil işlem yapıyorlarmış ve şifresini felan biliyorlarmış. Bu olayın gerçekleştiği zamana yakın kuzenım bendeydi ve benim bilgisayarımı kullandı galiba benim pc den giriş yapmış ki delil olarak öle görülüyor. Ben öyle bir isim ve mail adresi bilgisayarımda görmedim ve mahkemede de söyledim. Daha sonra patronu şikayetçi olmadı. Kuzenimde mahkemede tanık olarak bu dediklerimi söyledi. Mahkeme sonucunda 5 yıl içerisinde suç işlememem gerektiğini ve suç işlersem 6 ay hapis ile cezalandırılabileceğim söylendi. Böyle bitti. Beraat yada ertelenme gibi bişi söylenmedi sonuç ne olur ve sonucu nasıl öğrenebilirim. birde ben şuan sabıkalıyı mıyım ? hakim bey öyle söyledi korkutmak için mi söyledi acaba anlamadım... TEŞEKKÜRLER
Cevap: bilişim suçu ile ilgili dava açıldı.
Hayır sabıkalı değilsin ama 5 yıl içinde bir olaya karışırsan iki cezayı birden yersin o zaman sabıkalı olursun :)
5 Yıl uslu duracaksın işte, gerçi senin bir suçun yok ama yataklık gibi bir şey olmuş.
Bilgisayara birilerini oturtmakta sakıncalı olmaya başladı artık :)
evet biraz ole oldu artık daha dikkatli olucaz. peki dava sonucu eve mi gönderilicek nasıl öğrenicem. teşekkürler...
Alıntı:
leon87 rumuzlu üyeden alıntı
evet biraz ole oldu artık daha dikkatli olucaz. peki dava sonucu eve mi gönderilicek nasıl öğrenicem. teşekkürler...
Dikkat etmeye yazılarınızdaki imla hatalarından başlarsanız ne güzel olur;)
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Dikkat etmeye yazılarınızdaki imla hatalarından başlarsanız ne güzel olur;)
Haklısınız.