İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı
Merhaba, bir konu hakkında sizden bilgi alıcaktım ben arkadasımın kredi kartıyla internetten alıs veris yaptım. Arkadasıma iş yaptım, ödemedigi için ben de kredi kartını bilgisi dahilinde numaralarını alıp internetten alısveris yaptım. Daha sonra kavga ettik biz bu arkadasla. Kredi kartının borcunu ödeyemedigi içinde benim yaptığım alıs verisi " bilgim olmadan yaptı" demis ve ben o sahsı tanımıyorum demis. Acaba simdi ne olacak, ben bu yuzden ceza yatarmıyım?
Yardım edin lutfen
Cevap: İzinsiz Kredi Kartı Kullanımı
İş yaptığını ,karşılığında kredi kartıyla bilgisi dairesinde alışveriş yapmama onay verdiğini ,kendisinin nakit vermediğini,takside bölünüp karlı çıktığını, yaptığımın işin bedeli ile karşılaştırıldığında aynı olduğunun görüleceğini,yakın arkadaş olduğunuzu,tanıklarınızın olduğunu vesair.Sonradan kavga ettiğimizde böyle bir yola girdiğini.
ben ceza alırmıyım acaba bu yuzden alırsam cezası ne olur tesekkurler
niye kimse bana cevap vermiyo yardımcı olun lutfen cok zor durumdayım
Alıntı:
tepo rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, bir konu hakkında sizden bilgi alıcaktım ben arkadasımın kredi kartıyla internetten alıs veris yaptım. Arkadasıma iş yaptım, ödemedigi için ben de kredi kartını bilgisi dahilinde numaralarını alıp internetten alısveris yaptım. Daha sonra kavga ettik biz bu arkadasla. Kredi kartının borcunu ödeyemedigi içinde benim yaptığım alıs verisi " bilgim olmadan yaptı" demis ve ben o sahsı tanımıyorum demis. Acaba simdi ne olacak, ben bu yuzden ceza yatarmıyım?
Yardım edin lutfen
Hiç bir şey olmaz mail orderla almış olsaydınız imza sirküleri ve imzalı form düzenlenecekti itiraz edemeyecekti diğer türlü de şifre girdiniz gene itiraz edemez daha doğrusu itirazı geçersizdir.Sorumuz şu bana borcuna karşılık hediye aldı sonra aramızda husumet doğduğu için iftira ediyor diye dava açarsanız tam tersi bir durumla kendisi karşılaşacaktır.Kısaca bir şey olmaz.
Size rıza ile verilen kartı (veya kartı kullanmaya yarar bilgileri) kullanmışsanız bana göre emniyeti suistimal suçu işlemiş olursunuz. Ancak bu hususun ispatı zor olsa gerekir.
Banka veya kredi kartlarının kötüye kullanılması
TCK MADDE 245. - (1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.