Ödenmeyen fazla çalışma ücretleri, düşük ödenen primler hakkında
Merhabalar,
Çalışma saatlerimiz 08:00 - 21:00 ki bazen işçi arkadaşlarımız için 24:00'ı da geçtiği oluyor. 15 gün de bir gün izin kullanabiliyoruz o da rica minnet. Maaşlarımız asgari ücret üzerinden bankaya yatırılıyor, kalan tutar elden ödeniyor. Genelde iş akdinin sona erdirilmesi işçilerin üzerine yüklenilerek iş kanunlarına uydurulmaya çalışılan tutanaklar ve yalancı şahitler ile yapılıyor. İşveren zorda kaldığı zaman çalışan mahkemeye vermesin diye elden 3 5 kuruş tazminat ödeyerek çıkarıyor çalışanını vs. vs. en azından bahsi geçen konular ile ilgili nasıl yardım alacağımızı ve nereye baş vuracağımızı ögrenebilir miyim ? yaklaşık 5 senedir aynı iş yerinde bu koşullar altında çalışmaktayım.
Cevap: Orda Kimse Var Mı ?
İş hukuku kısmında bu sorularınız ayrıntılı olarak cevaplandırılmıştır.Benzer konuları inceleyin.
Cevap: Orda Kimse Var Mı ?
Malesef linklerde konuyla ilgili bir yanıt bulamadim. Daha önce sorulmuş ancak yanıtlanmamış.
Kısaca, fazla mesai uygulanması, mesai ücretlerinin verilmemesi, maaşın tamamının ve primlerin bankaya yatırılmayarak eksik SGK ödemesinde bulunulması, çalışanı tehdit ederek bu uygulamalara mağruz bırakılması ile ilgili kimden nasil yardım alabiliriz öğrenmek istediğim bu yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: Orda Kimse Var mı?
Alıntı:
sertsessizler rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Çalışma saatlerimiz 08:00 - 21:00 ki bazen işçi arkadaşlarımız için 24:00'ı da geçtiği oluyor. 15 gün de bir gün izin kullanabiliyoruz o da rica minnet. Maaşlarımız asgari ücret üzerinden bankaya yatırılıyor, kalan tutar elden ödeniyor. Genelde iş akdinin sona erdirilmesi işçilerin üzerine yüklenilerek iş kanunlarına uydurulmaya çalışılan tutanaklar ve yalancı şahitler ile yapılıyor. İşveren zorda kaldığı zaman çalışan mahkemeye vermesin diye elden 3 5 kuruş tazminat ödeyerek çıkarıyor çalışanını vs. vs. en azından bahsi geçen konular ile ilgili nasıl yardım alacağımızı ve nereye baş vuracağımızı ögrenebilir miyim ? yaklaşık 5 senedir aynı iş yerinde bu koşullar altında çalışmaktayım.
Eğer bu durumların sonlandırılmasını istiyorsanız,yukarıda yazdığınız hususları ispat edecek durumda iseniz,hemen en yakın iş mahkemesine dava açmanız yeterli.Fazla çalıştığınızı ve maasınızın asgari ücrete denk gelenini banka yoluyla,diğer kalanınıda elden aldığınızı ispatlamanız yeterli olacaktır.Geçmişe dönük bütün haklarınızı alabilirsiniz.İzin fazla mesai vs gibi.Ayrıca mahkemeye bu durumu kanıtlamanız durumunda haklı fesih (kıdem tazminatınızı alarak işten ayrılma) hakkınız bile doğabilir.
Cevap: Orda Kimse Var mı?
Bölge Çalışma Müdğrlüğüne şikayette bulunabilir, iş mahkemesinde belirttiğiniz hususlarda dava açabilir, sözleşmenizi bu sebeplerle feshederek kıdem tazminatı, ödenmeyen fazla çalışma ücretlerinizi açacağınız davada talep edebilirsiniz.