İhtiyaç nedeniyle tahliye davası
Dükkanımızı 2 yıl önce kiraya verdik.sözleşme 2015 te felan dolacak.Annemin küçük bi işyeri açmasını istiyorum.Daha evin de dükkanın da tapusu yok çok yakında alacaz. henüz tapu da şerh felan da yok dolayısıyle.Acaba babam dükkanı anneme yapsa yani ona geçirirse tapuda annem ihtiyaç nedeniyle kiracıyı tahliye edebilirmi?Yalnız bize acil lazım, 2015 e kadar davayı açamazmıyız , çıkarmak için ille de 2015 i mi bekleyecez? lütfen acil cevap verin
Cevap: ihtiyaç nedeniyle tahliye davası
Annenizin üstüne yapması hukuki olarak bir avantaj sağlamaz.
İhtiyacınızı ispatlayabilirseniz 2015'i beklemeye gerek yok. 6 ay sonra tahliye davası açabilirsiniz.
Ancak kiracı tahliye olduktan sonra 3 yıl kimseye kiralayamazsınız.
Kira sözleşmesini babanız mı yaptı?
Dükkanın tapusu neden yok? Neden çok yakında alıyorsunuz?
Dükkan kiralarınızı düzgün alıyor musunuz?
öncelikle çok teşekkür ederim.Bize kira döneminin sonunu beklememiz gerektiği söylenmişti ama şimdi içim rahatladı. 3 sene kimseye vermememiz çok önemli değil ayrıca samimiyiz ama nasıl ispatlayacağız? Sözleşmeyi babam yaptı. Kat mülkiyeti tapusu için yeni başvurduk sigortası felan daha yeni yatırıldı, plan tekrar çiziliyor yakında da alacağız inşallah kat mülkiyetini o zaman babam dükkanı anneme ve/veya kardeşime geçirmek istiyor böylece annem dükkan açabilecek, yalnız vergi levhası vesaire ne gerekir ispatlamak için? Babam sözleşmeyi yaparken acelem var deyip imzayı atıp gitmiş , kiracı da istediği gibi doldurmuş geri kalanı kira bedeli komik derece de düşük süre 7 yıl vs.. Bu yüzden de kirasını çok rahat ödeyebiliyo.
çok özür dilerim, sizin mesajı karıştırmışım.
ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilmeniz için kira sözleşmesinin bitmesini beklemeniz gerekmektedir.
bu da yaklaşık 5 sene sonraya denk geliyor.
elinizdeki seçenekler:
* kiranın komik derecede düşük olduğunu düşünüyorsanız kira tespit davası açabilirsiniz. bunun için de sözleşmenin bitmesini beklemelisiniz.
* kiracı kirayı ödemezse tahliye talepli icra yoluna gidebilirsiniz.
* mecuru başkasına satarsınız. yeni malik satıştan itibaren 6 ay içerisinde kiracıya tahliye davası açabilir. tabi babanız annenize satarsa, sonra da mahkemeye bununla giderseniz hileli olarak kabul edilebilir.
Cevap: ihtiyaçtan tahliye2
Hileli işlemler ile tahliyeyei sağlayamazsınız.
Kira 2 yıl içinde nasıl düşük kaldı.
2 yıldır düşük şimdi olmadı 120 metrekareye 160 tl veriyo iki yıldır neresi adalet bunun 2 yıldır çıkaramıyoruz hem neden hileli işlem yapıyorum anlamadım
Siz düşük olarak vermişseniz kiracı ne yapsın.
Kira tespit davası açarak yükseltebilirsiniz.
Hileli işlem olarak satım yapıp kanunu dolanmanızdan söz ediyoruz.
ya ama gerçekten dükkan açma niyetimiz var bunun için ille de sözleşme bitim tarihi 2015 i mi bekleyelim?
kira tespit davasını tabi sözleşme bitiminde açması gerekiyor.
aksi halde takdir olunan kira bir sonraki sözleşme döneminde geçerli olmakta.