Ölen kocamdan annesine maaş düşer mi?
Eşim işci emeklisi idi. 2003 yılında vefat etti. Eşimden bana maaş kaldı. Eşimin 2 erkek kardeşi var. Annesi de bu kardeşlerinden birinin üzerinde Bağ-Kur'dan yararlanıyor. Eşim öldüğünden beri sürekli olarak kayınvalidem bana ''maaşını böldüreceğim. Oğlumun maaşında benim de hakkım var'' diyor. Kayınanam eşimden düşen maaşda hak sahibimidir. Hukukçu olan üyelerin görüşlerini rica ederim.
Cevap: Ölen kocamdan annesine maaş düşer mi?
Alıntı:
serifebilla rumuzlu üyeden alıntı
Eşim işci emeklisi idi. 2003 yılında vefat etti. Eşimden bana maaş kaldı. Eşimin 2 erkek kardeşi var. Annesi de bu kardeşlerinden birinin üzerinde Bağ-Kur'dan yararlanıyor. Eşim öldüğünden beri sürekli olarak kayınvalidem bana ''maaşını böldüreceğim. Oğlumun maaşında benim de hakkım var'' diyor. Kayınanam eşimden düşen maaşda hak sahibimidir. Hukukçu olan üyelerin görüşlerini rica ederim.
Oldu,kayınvalidenizde her kurumdan yararlanmak istiyor heralde.Hak sahibi değil,alamaz.Hem diyer oğlunun üzerine ol bağ-kurdan yararlan hemde ssklı vefat eden oğlunun maasını böldürmeye çalış.Bence böyle bir hakkı yok.
Kocasının maaşı ölü yada sağ maaşı yokmuymuş? Devlet yaşlıysa onada maaş veriyor.Bir o kaldıydı zaten!!!
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. fakat eşimin annesi diğer oğlunun üzerinden (yani bağ kur) dan tamamen hakkını iptal ettirip sonra eşimden bana düşen maaşa ortak olmak istiyor. hem bağkurlu olup hem ssk maaşını alma şeklinde değil. böyle bir hakkı var mı? çok teşekkür ederim