İsim değişikliğinde Mutsuz ve huzursuz olmak geçerli bir sebep midir?
Merhabalar benin adım nizamettin ama bu isime 25 yıldır hiç alışamadım ve ısınamadım + olarak bana zararı olduğunu düşünüyorum. Hafta içi dilekçe vereceğim ancak önce buradaki avukat yada bilgili arkadaşlardan bilgi almak istiyorum.
İsmimden şikayetimi şu maddeler ile belirteceğim dilekçemde
Adım (...). Ailem tarafından ismim nüfus kütüğüne (...) olarak kayıt edilmiştir. Ancak aşağıda belirtilen gerekçelerle, ismimin Mert olarak değiştirilmesini talep etmekteyim. Genellikle kimlik ismimle değil Nizzo,İzo,Nizam gibi kısaltmalar kullanılarak hitap ediliyor şahsıma karşı ve bu durum beni rencide etmektedir. Kimliğimde adımın Mert olarak kayıtlara geçmesini saygılarımla arz ediyorum.
1- (...) dedemin ismi olduğu için ailem kütüğe bu isimi kayıt ettirmiş ama bu isimi kendime bir türlü yakıştıramıyorum ve huzursuzum.
2- (...) ismimle hitap edilirken insanların ilk duyduklarında bana karşı bir soğukluk hissettikleri hissine kapılıyorum. Bu durum beni sosyal yaşantımda ve iş hayatımda başarısızlığa ve karamsarlığa sürüklüyor.
3- Genelde Nizo,İzo,Nizam,Nizzo vb. çok saçma kısaltmalar kullanılıyor bana karşı hitap edilirken (...) yerine.Bu yüzden çok rahatsız oluyorum.
4- (...) adımı birine ilk söylediğim zaman çoğunlukla anlayamıyor ve tekrar ediyorum. Bazen bu tekrar 2’den fazla oluyor ve kalabalık ortamlarda bu beni strese sokuyor. İş mülakatlarında yaşadığım bu sorundan dolayı ismimi değiştirmek için artık daha fazla bekleyemeyeceğimi anladım.
5- Gelecekte psikolojik olarak daha fazla sorun yaşayacağımı düşündüğüm ve kariyer hedeflerime ulaşmamda bana engel olduğunu düşündüğüm (...) ismimin daha fazla zaman geçirmeden değiştirmek istiyorum.
6- Bu nedenle nüfus kayıtlarında (...) olarak geçen ismimi Mert olarak değiştirilebilmesi için Sayın Mahkemenize başvurmam zorunlu hale gelmiştir.
Sizce bu nedenlerim geçerli bir nedenmidir ve eğer geçerli bir nedense ilk celsede gerçekleşebilme ihtimali nedir ?
Bulunduğum ilçenin adliyesinemi dilekçemi vermek zorundayım yoksa nüfusa kayıtlı olduğum yeremi gitmek zorundayım ?
Tanık olarak aileden biri olurmu Annem ve babam yada eniştem falan ?
Birde hepsinden önce merak ettiğim maddi sıkıntımdan dolayı ödiyemediğim 2000 lira vergi borcum bulunmakta bu sorun yaratırmı ?
Bu kadar uzattığım için kusura bakmayın hiç mahkemelik bir işim olmadığı için hukuksa bilgi sahibi değilim ve ondan ayrıntılarıyla yazmak istedim.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.
Cevap: İsim değişikliğinde Mutsuz ve huzursuz olmak geçerli bir sebep midir?
Bunun yerine "gündelik hayatta Mert adıyla tanınıyorum" savı üzerinden ilerleseniz ve iki tane de şahitle bu iddianızı ıspatlasanız, çok daha kolay olur işiniz.
Alıntı:
Av.Münteha Jan Gülsu rumuzlu üyeden alıntı
Bunun yerine "gündelik hayatta Mert adıyla tanınıyorum" savı üzerinden ilerleseniz ve iki tane de şahitle bu iddianızı ıspatlasanız, çok daha kolay olur işiniz.
Öncelikle mesajınız için teşekkürler.
Ancak bu hakimi yanlış yönlendirme olmazmı.Ben dürüstçe gerçekten sıkıntı yaşadığım nedenlerle başvurmak istemiştim. Anlaşılan yeterli olmayacak. Şahit aileden birileri olabilir mi?
Diğer sorularımada cevap verebilecek zamanınız varsa ve cevaplarsanız sevinirim.
Hakimi yanlış yönlendirmenizi tavsiye etmiyorum zaten, söylemeye çalıştığım başkaydı. Sizin bahsettiğiniz yoldan da gidebilirsiniz, isminizin sizi zor durumda bırakmasından yani. Ancak hakimin her daim takdir yetkisi vardır ve Nizamettin isminin hakim açısından çok da zor bir isim olarak kabul edileceğini zannetmiyorum açıkçası.
Şahitlerinizin aileden olmasının ise sakıncası yok.
Anladım teşekkürler değişiklik yapacağım.
Peki vergi borcu problem yaratırmı?
Alıntı:
Mert_1984 rumuzlu üyeden alıntı
Anladım teşekkürler değişiklik yapacağım.
Peki vergi borcu problem yaratırmı?
Olursa sadece isminiz değişecek,T.C kimlik no,vergi no,gibi şeyler kalacağı için no problem.:DD