Cevap: Mesleki eşyanın haczi
bu kadar zormu bu soruyu yanıtlamak yardımcı olmak anlayamadım.icra ve iflas hukukunda uzman kişilerin yanitlayamayacağı bi sorumu sordum? :)
Sizinki teşebbüse girer.Haczedilir.
Meslek derken dişçinin diş aletleri, berberin makas takımları.
Yoksa fabrika sahibinin makinaları da işadamlığı yönünden haczedilemez gibi bir durum oluşur.
İşin özü şu ,küçük çapta mesleki çalışması ile gelir kazanan kişi olmalı.
2. sorunuz.Yapılır.Sizin evde olup olmamanız önem arzetmez.Cilingirle açıp girerler.
sayın sonuncuyaka kb ya kimsin nesin bilmiyorumda hukuk ne demek yada hukukta kurallar nasil işler ya bilmiyosun yada sallıyosun ya.5 tane avukata daniştim ben bunlari benimki maksat hukuk öğrenilsin ve öğrenim ha avukata danişmamda çok önemli dğeil kanun belli nizam belli elimizin altında kanunlar var aklı mantığı olan bakip algilar.hukuk devleti hukuk devleti diyoruz ya ordan diyorum.uygulanir uygulanmaz o ayri.bilmiyorum vasfiniz ne avukat olmadiğiniz belli kaldıki hakim olsaniz bişe dğeişmez tek dğeişen şudur.yazik bu ülkenin haline.orda mal kaçiriyor v.s gözükebilirim ama ben borcumu ödicem borçtan kaçtiğim yok erteleme çabasi içersindeyim siz kafaniza göre amiyane tabir bile dil direk tabiri caiz atip tutmuşsunuz.başka bişe yok.hiç bişeye dayandirmadan hiç bi kanun v.s belirtmedne sizinki ona girer.ilk sorumu geçicem ordaki kanun zaten yoruma açik olduğu için burda kesin kati cevaplar verilmesi çok zor onu beklemiyorum zaten.ama 2. soruya verdiğiniz yanıt:Yapılır.Sizin evde olup olmamanız önem arzetmez.Cilingirle açıp girerler. diye bi cevap vermişsin ya gel ben sana içimden geldi bak senet vericem hemde açik afedersinde varsa cesaretin o eve girde bi eşyayi haczet bak fitil fitil getiriyormuyum getirmiyormuyum.sen hnagi yüzyılda yaşiyorsun o evin benim olduğunu bi ispatla bakim nasil ispatlicaksin muhtara git elektrik kurumuna git belediyeye git hatta ve hatta ev sahibine git bakalim ne dicek ağzı olan konuşmasin sinirlendim kusura bakma sana şu sözü söylicem bi atasözüdür alınma biliyorsan konus ibret alsinlar bilmiyorsan sus adam sansinlar.öyle kafana göre her eve dalıp çıkabiliten varsa bu ülkede ölelim o zaman.bü cümlelerin sana yeteceğine inanarak konunun ehillerine yorumu bırakmani bilmediğin şeyleri öğrenmek için çabalamani umut ederek saygi ve selamet sunuyorum dostum.kal sağlıcakla
ya kusura bakmada arkadaşım konuya hakim olan cevaplasın, bilgi belgeyle. yoksa buraya neden konu açalımki kahvehane sohbet yeri dilki burası.