Kiraladığım evden ev aldığım için ayrıldım
Kiraladığım evden ev aldığım için ayrılmak zorunda kaldım.12 aylık kontratın 8 ayını oturdum ve evden mart ayında çıktım.Ev sahibiyle kontratı iptal ettik ve imzaları yırttık.Fakat hiçbir yazı almadım borcum olmadığına dair.
Şimdi benden ödediğim kiralarda dahil tam 10 aylık kira isteniyor.İcra takibi başlatılmış itiraz ettim fakat dava açması kesin.Elden ödediğim için bunu ispatlayamıyorum.Ben Mart ta evden çıktım takip Mayıs ayında ve iptal yazan kontratın aslı bende.Ev sahibi sadece kontrat fotokopisiyle dava açmış benden bu parayı talep etmeye hakkı var mı?Neler yapabilirim? Ev sahibi hakkında bedelsiz kalmış senedin tahsilini istemesi hakkında suç duyurusunda bulunabilir miyim?
Cevap: Kiraladığım evden ev aldığım için ayrıldım
Ödediğinize dair belgeniz olacak.
elimde kiraya dair olan senetler var.fakat bunu yapan adamın o senetler başka ödeme içindi demesi gayet normal ya da kabul etmemesi yani doldurulmuş haberim yok demesi..bu şekilde ispat olabilir mi?
Kısaca ben şunu belirteyim elimde iptal yazan kontratın aslı ve ödenmiş senetler var.Kiralayanda ise sadece bir fotokopi ve bununla benden tam 10 aylık kira talep ediliyor.ben evden ayrılalı tam iki ay oldu.bana daha önce böyle bir bildirimde bulunmadı.Herşeyi iptal ettikten iki ay sonra ödenmedi diye dava açıyor :( Oysa daha önce ne bildirim ne yazılı ne sözlü herhangi bişey olmadı aramızda..cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Senetler de karşı tarafın imzası veya yazısı var mı.
hayır.senetleri ben doldurdum kontratı tamamen o doldurdu.adam resmen haksız kazanç elde etmenin peşinde.kaç kere aklıma geldi makbuz almak.yanımda yok öbür ay vereyim derken ya ben unuttum ya böyle yalanlarla geçiştirdi ve bu duruma geldim.gerçi bu ikinci kiralık evimdi.bundan sonra böyle insanlarla muattap olmaktansa parkta yatarım.şükürler olsun ki bir evim var.
bunun bir şekilde ispatı olamaz mı?şöyle bir durumda var aslında kontrat 7. ayda başlıyor adam sürenin tam ortasını 2010 1. ve 2. ayları ödendi demiş.3. ayda çıktım.tüm abonelikleri iptal ettim(elektrik su gaz internet vs).yani böyle bir mantık olabilir mi?hangi ev sahibi peşin kira almadan evini kiraya verir?????kontrata kendisi yazdı kiralar peşin ödenecek diye...adamın yalan söylediğini burdan ispat edebilir miyim acaba?
sadece bir fotokopi yüzünden ben şimdi 5 bin liradan fazla para ödemek zorundayım(kira 500 tl den az olduğu için elden ödemede bi sakınca olmaz diye düşündüm senetlere de güvenerek bütün hata benim)...hala anlayamıyorum nasıl bir tezgaha düştüm.