-
ABD Mirası
İyi gunler herkeze. Duymus olabilirsiniz ABD Michigan eyaleti Detroit sehirinde bir arazi mirası var uzun zamandır. Varislerden birisinin de Mahmut oglu Mehmet oldugu bilinmektedir. Babamın dedesi babam ve amcamlara zamanında ABD ye gidip oradan bir arazi aldıgını anlatmıstır. Kendisi 1966 senesinde vefat etti. Bende Mart ayındaki haberlerden sonra bu konuyu araştırmaya başladım. Bir cok belgeye ulastım. Dedemin ABD ye gittigi zaman New York / Rhode İsland da tutulan kayıt belgesine ulastım. Orada Detroite gittigi yazılı. Esinin adı da yazılı bu belgede. Ayrıca tapu kayıtlarını arastırdıgım zaman 1967 senesinde istimlak edildigi belirtilen Mahmut Mehmet isimli bir kisiye ait olan bir tapuya ulastım ve bu tapuyu alan kisilerin bir petrol sirketinde hisseleri bulunmaktadır. O sirket ise arazi ile aynı sehirde 1967 senesinde kurulmustur. Yani arazi alındıktan sonra kurulmus. Kısaca biz dedemizin oraya gittigini kanıtlayabiliyoruz ve Mahmut Mehmet in dedemiz oldugunu kanıtlayabiliyoruz. Oradaki konsolosluklarla irtibata gectim ancak ilgilenmediler. Avukat ayarlamaya calıstık ancak oda bi sonuc vermedi. Turkiyedeki ABD konsolosluklarıda bilgi vermedi. Ne yapmamız gerekiyor?
-
Cevap: ABD Mirası
Merhaba, ben Kivanc. Abd'de sizin dedenizinde hissesi bulunan arsanin bir diger hissedari benim dedemin dedesinin oldugunu biliyoruz yani melik ahmet'in Ve bu konuda arastirma yapiyoruz. Ben belcika'da yasiyorum ve eger biraz bu konuda yol kat edebilirsem onumuzdeki baharda amerikaya gidecem. Bu konuda bir birimize yardimci olabilecegimizi dusunuyorum. Bu mesaji okudugunuzda bana donersiniz karsilikli yardim ederiz bir birimize. Saygilar