Cevap: Alkollü araç kullanma
Bu gece İstanbul ve özellikle Kadıköy meydan civarında çoğu trafik polisi katliamı yaşandı. Katliam diyorum çünkü, polislikten çıkıp robotlaşmış bu zevat, kanun yönetmelik ve uygulama bilmeden robot gibi cezalar yağdırdılar. Meziyet sandıkları bu tavırlarla ve biz kanunu uyguluyoruz bahaneleri ile toplumun gözünde şirin olmak bir yana, halkı kendinden günbegün uzaklaştıran bu zihniyet, tolore sınırı olmayan, şekilci, insiyatifsiz, çaresiz ve polisin olması gerektiği fonsiyonu görmekten aciz bir duruma gelmiştir. O eski mahalle komiserleri, o uzlaştırmacı, o halden, insalıktan anlayan kişiler gitmiş, keserim ha diyen ve malesef ne toplumca ve ne de biz hukukçularca sevilmeyen bir meslek haline gelmiştir. Bugün için suç işleyen polis sayısı ise çok fazladır, belki de bu topluma bir tepkidir (durumlarından şikayet anlamında).
Alkollü araç sürme için %51 limiti ve malesef kalibrasyonu belirsiz cihazlar, sizin örneğinizdeki 6 puanlık sapma olasılığını bile umursamayan bir trafik polisi olsa olsa robopolisi çağrıştırmaktadır. Keşke insan olmasalar da sahiden robot olsalar da mevzuatı bilseler diye düşünüyorum. Bir kere araç bağlanmaz, yakınına veya bir şoföre teslim edilir.
Neden bu kadar kızgınım? Muyaneyi bağladılar diye aracım bağlandı. Ama yarın Kadıköy'de o haksız uygulamayı yapan, Karayolları Trafik Yönetmeliği 125.ci maddeyi bilmeyen memurun canını yakmak için ve ona bunu öğretmeden Kadıköy meydanına salan amirlerini rencide etmek için elimden geleni yapacağım. Aracın muayenesi yoksa ek33 geçici tutanak düzenlenir ve 7 gün süre verilir. Ama ne bilsin memur? Ben öğreteceğim desenize... Size de geçmiş olsun, doğru olduğunu düşündüğünüz yoldan sapmayın, promil 51 den düşük çıkarsa çekici ücretinin memurun maaşından kesilmesine kadar uzanan talep haklarınız olduğunu bilin ve kullanın. Yapmadıkça, meydan boş kalıyor. Madem robotlar, o zaman sonuçlarına katlanacaklardır, üzülmeyin.
Kaç saattir içim içimi yiyor.Körkütük bir sarhoş araç sürme yeteneğini kaybetmiş bir insan ile eşdeğer hissettirilmek çok kötü bir şey.Ben alkollü araç kullanma taraftarı bir insan değilim elbette.Ama inanın buradaki durumum çok farklı idi.Bir insana yardım etme isteğimden dolayı 1 dakikalık sürede ehliyetimi aldırdım.Pişman mıyım hareketimden asla.Olmayacağım da.Dediğiniz gibi yapacağım yılmadan bu işin üzerine gideceğim istersem ehliyetimi aldığımda dava sonuçlanmamış bile olsun sonunda kadar gideceğim.Çünkü ben haklıyım.Haklı isem hakkımı aramam gerekir.Az da olsa sizin gibi insanların var olduğunu bilmem insanlık adına güç veriyor.Devlet adil olduğu sürece güçlüdür.Saygılar,Teşekkürler.
Değerli avukat arkadaşlar halen şu saat oldu uyuyamadım.Olaylar aklımdan dönüp duruyor.Bu olay ile ilgili şöyle bir şey düşünüyorum.Normalde yanımda araç sahibi ehliyetli sürücü olmasına rağmen ben hastaneye gidip hastane raporu almak istediğimi belirttim.Onlarda o zaman aracı bağlamamız gerekir yasa böyle diye diretti.Beni vazgeçiren bu insanları mağdur etmemek oldu.Eğer araç bu durumda bağlanamaz ise ben polisler hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum.Çünkü yarım bardak biradan 0,57 alkol çıkmayacağından emin olmama rağmen adamlar gelen ekip arabayı bağlarız 1 hafta parkta kalır,hastaneye gideriz raporu almamış sabahı bulur demesi bizim aklımızı karıştırdı.Ne olur bi yardım ediverin.Çünkü bu karmaşa yüzünden ehliyet gibi bir vatandaşlık hakkımın engellemesini istemiyorum saygılar.
Bir de şunu öğrenmek istiyorum.Ben yanıltılarak başka çözüm bırakılmayarak raporu imzaladım.İdari mahkemelerde tanıklar çıkmazmış.Eğer suç duyurusunda bulunursam yanımdaki şahidim ile birlikte çıkabileceğim mahkeme hangisidir?Son olarak da eğer bu mahkemede ben haklı bulunursam ehliyetimi geri alabilir miyim?Sizleri yorduğum için çok özür dilerim.Teşekkürler.