Nafaka borcumu sağlık sorunlarım nedeniyle ödeyememek
Merhaba 4 aylık evliligim sonrasında kendi açtıgım davam bitti boşanma gerçekleşti eski eşim dava süresince tekbir nafakasına ve dava sonrasında yoksulluk nafakasına,maddi manevi tazminata hak kazandı şimdi benim 2 yıldır ödeyemedigim yoksulluk nafakası için icra davası açıldı nafaka borumu saglık sorunlarım nedeniylke çalışamadıgım için ödeyemiyorum 3 yaşındayken menenjit hastalıgından ameliyat olmuştum ondan kalma gözlerimde rahatsızlık kaldı saglık raporlarım var bu rahatsızlıgımdan dolayı askerlik dahi yapamadım askeri hastaneden ve devlet hastanelerinden alma raporlarım var bir yerden duymuştum saglık sorunları nedeniyle ödenemeyen nafaka borcundan ötürü ceza verilemiyormuş diye acaba böyle bir durum varmı bilgilerinize ihtiyacım var 20 günsonra mahkemem olacak acaba ceza verebilirmi hakim verirse ne yapabilirim lütfen yardıncı olurmusunuz
Cevap: Nafaka borcumu sağlık sorunlarım nedeniyle ödeyememek
Öncelikle avukat olmadığımı belirteyim,
Benzer olay ile karşılaştım.
Çalışmadığınızı sgk'dan , hastalığınızıda adli tabiblikten raporlayıp aile mahkemesine nafaka kesilmesi davası açabilirsiniz.
Aile mahkemesi nafakayı duraklatabiliyor, durumunuz düzeldiğinde yani gelir sağlamaya başladığınızda eski eşiniz tekrar dava açtığında tekrar başlayabilir.
Ama şu bilinmeliki yan yana odası olan iki aile hakiminin (2. aile ve 3. aile hakimleri) benzer olayda farklı karar verdiğinide gördüm. Biri kesti biri devam dedi. :)
Allah yadımcınız olsun.