Ev sahibi tarafından evin elektrik ve suyunun kesilmesi yolu ile tahliyeye zorlama
öncelikle herkese iyi çalışmalar dilerim
benim sorularım şöyle olacak
2006 yılından beri kiracı olarak oturduğum evimde elektrik ve suyum abonelikler kendi adıma olmamasından da yararlanılmak sureti ile ev sahibi tarafından elektrik ve su borcum bulunmamasına rağmen kestirildi.
ev sahibine birikmiş bir miktar kira borcum olmakla beraber yaklaşık on aydır kirayı düzenli olarak ödemekteyim ve eski borcum için de kendisine bir senet vermiş ve bu senedin tamamını ödemeye muktedir olmasam da kısmen kirama ekleyerek ödeme yapmaktayım kendisinin hakkımda herhangi bir tahliye vs talebi henüz bulunmamakta iken elektriklerimi kesme sebebine konu olan olay şöyle gelişti
eski iş yerimden ayrılıp başka bir iş yerinde çalışmaya başlamamdan ötürü maaş ödemelerim eski iş yerimden yaklaşık beş gün kadar daha sonra yatmaktadır kendisi ise eski günlerde yani ayın 5/10 tarihleri arasında ödeme yapmamı benim 10/15 gibi maaş aldığımı ve kirayı bu günlerde yatırmamı kabul etmeyerek böyle bir yola başvurmuştur
halen kendimde kalması gereken kira kontrat sureti tarafımca zayi olmuş olup kendisi de bu durumu bilmektedir dolayısı ile elektrik kurumu bireysel abonelik başvurumu kontrat ibraz edemediğimden yaptığım ödemeleree ait dekontları ve ikametgah ibraz etmemi yeterli görmeyip kabul etmemiştir.
sorularım kısaca şunlar olacak
elektriğimi en kısa sürede açtırabilmem için nasıl bir yola başvurmalıyım
kendisinin dedikodu marifeti ile apartman sakinlerine beni rezil ettiğini duydum eşimin ailesi ile yaşamak zorunda kaldım ve eşimin ailesinin tenkitlerine maruz kaldım eşimin sütü kesildi besin maddeleri dolapta bozuldu ve kullanamadım şofbenim dahi elektrikli olduğu telefonumu bile şarj edemediğim için ve küçük çocuklarımdan ötürü evi kullanamadığım bu durumda benden kira talep etmeye devam edebilir mi ben kendisinden maddi ve manevi tazminat ayrıca taşınma giderleri ile ilgili talepte bulunsam mahkemece kabul edilir mi
elektrğimin açılması için savcılığa dilekçeli başvurum sonucunda savcılık huzur bozma suçlaması ile soruşturma başlattı fakat benim elektirk kullanamamamaktan doğan mağduriyetim giderilmedi savcılığa kendinden hak alma suçu ile ilgili de işlem yapmalarını talep ettim se de böyle bir suçun artık var olmadığı tarafıma söylendi kendisinin uzlamşası olmazsa ancak savcılık talimatı ile elektrik su abonelikleri için girişim yapabileceğim fakat bu süre bitene dek ben nerede nasıl oturacağımı bilmiyourm
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Cevap: Ev sahibi tarafından evin elektrik ve suyunun kesilmesi yolu ile tahliyeye zorlama
2006 yılından beri kiracıyım diyorsunuz. 2006'da yaptığınız sözleşmeyi kaybettiniz ve o günden sonra (2007 veya sonraki yıllarda) yeni yazılı sözleşme yapmadınız mı?
Cevap: Ev sahibi tarafından evin elektrik ve suyunun kesilmesi yolu ile tahliyeye zorlama
yeni yazılı sözleşme yapmadım kontratım otomatik olarak uzadı ve şu ana kadar bana mal sahibi tarafından bir ihtar çekilmedi kontratımın sureti mal sahibimde mevcut fakat kötü niyet dahilinde bana herhangi bir evrak vermeyeceğini söylüyor
şunu demek istiyorum. eski tarihli kontrat ile (örneğin 2008 kontratıyla) sözleşme yapmak için elektrik idaresine başvurdunuz mu?
sonuçta o sözleşme geçerlidir. onlar da mı kayıptır acaba?
ilk kontrat hariç aramızda başka kontrat yapmadık biliyorsunuzdur kontrat taraflardan birinin ihtarı olmaksızın otomatik olarak uzuyor dolayısı ile ilk kontrat geçerli fakat maalesef bendeki zayi durumda
bu konuda bir iki avukata da danıştım ama maalesef benim danıştıklarım konu ile ilgili yeterli bilgi sahibi değiller google a bakarak avukatlık yapacak olduktan sonra o avukatlığı ben kendime de yaparım deyip avukat aramaktan vaz geçtim
sorun şu ki savcılık bu konuda işlem başlattı ve beni haklı görecek ama bir ay belki daha fazla süren bir mahkeme süreci var sanırım ve ben bu süre zarfında mağdur olmaya devam edeceğim sonunda haklı çıkacak olsam da bununla ilgili işin tazminat tarafını araştırıyorum şu anda
bu konuda bilgisi olan yok mu