Apartman Bahçesi ve Merdivenlerde çocuk gürültüsü
Merhabalar,
Gürültü konusunda yazılmış olan tüm konu ve cevapları okudum. Fakat benim problemim apartmanda oturan çocukların toplanıp apartmanın merdivenlerinde ve girişinde yüksek sesle oyun oynamaları. Havalar ısındığında ise otoparkta oyun oynamaları. Ben çocuk düşmanı vs. olan bir insan değilim fakat evim 2.kat olduğu için tüm gün gürültüden oturamıyorum. Çocukları ve ailelerini defalarca uyardım. Ailelerden çocuklarını az ileride bulunan oyun parkına götürmelerini rica ettim. Yada aşağıda oynarlarken çocuklarına refakat etmelerini istedim. Fakat ne kadar rica etsemde sanırım ailelerin eğitim seviyesi ve ilk defa apartmanda yaşıyor olmaları ile alakalı uyum problemleri var. Bu konuda kime şikayet edebilirim. Hukuki olarak haklarım nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Apartman Bahçesi ve Merdivenlerde çocuk gürültüsü
Sorunun kaynağında, küçük yaştaki çocuklar varsa yasal yollara başvurmak biraz acımasızlık olur. Diyelim ki dava açtınız, buradan kazanımınız ne olur, bunu iyi değerlendirmek gerekir. Sonuç itibarı ile bunlar çocuk ve çocukları kimse zincirle bağlamayacak, ağızlarına biber sürmeyecek veya ''seni şu polis amcaya veririm bak'' demeyecekler. Bence, sorun olarak gördüğünüz bu konudaki diyalog girişimlerinizi artırın ve çocukların aileleri ile birlikte çözüme kavuşturun.
Tabiiki de çocuklara belirttiğiniz şekillerde yaptırım uygulayamam, aileleriylede defalarca diyaloğa girdim. Benim istediğim çocukların evlerinde yada çocuk parklarına götürülüp oynatılması. Ne apartman girişi ne de bahçesi oyun parkı değil. Bu kadar gürültü yapmaları da normal değil o nedenle polis mi zabıtamı kim gelip uyarı yapıyorsa onu öğrenmek istiyorum. Yorumunuz için teşekkürler.
Gürültü ile ilgili şikayetlere emniyet ve belediye (zabıta) bakıyorlar. Ancak genellikle sorun çözülmediği gibi daha da artmasına sebep oluyor. Site/apartman yöneticisinin müdahalesini isteyin.
Apartman yöneticisi de aynı konudan dolayı defalarca uyarılarda bulundu hatta her daireye yazılı uyarı hazırlıyor fakat hiç kimse bunu önemsemiyor. Çocuklarını salıyorlar kendileri evde gürültüden kurtuluyor başkaları ne olursa olsun diyorlar :(
Pek hukuki bir cevap olmayacak ama camlarınız çift cam değilse yaptırabilirsiniz.Ne derece etkili olur bilemem tabii.