İcra takibindeki borcu nereye ödemeliyiz...
Oturduğumuz evde su tesisatı problemi varmış. evimizin alt katında işyeri vardı bu işyeri ergo isviçre sigorta tarafından sigortalanmış.O işyerine maddi zarar verdiğimiz belgelenmiş ve ergo isviçre sigorta ev sahibi annem olduğu için anneme icradan kağıt gönderdi.kağıt geldiğinde İcraya gittim açılan dosyadan ergoisviçrenin vekili olan avukatı buldum. Avukatın ofisine gittik annemle 8300tl olan borcu 7500 tlye indirdi, 6000tl ve 1500 tllik iki senet yaptık anlaştık fakat elimize anlaştığımıza dair bir kağıt vermedi senetleri düzenledik ödediğiniz zaman makbuzda vericem dedi. Ergo isviçreyide aradım haberdar ettim durumdan ama avukatımızla görüşün dediler sadece, ödemeyi yapıcağız ama acaba karşımıza bir problem çıkarmı yardımcı olun lütfen...
Cevap: İcra takibindeki borcu nereye ödemeliyiz...
Avukatın(alacaklı vekilinin) yanına gideceksiniz,parayı verip senetleri alacaksınız veya yırttıracaksınız.Ayrıca şu nolu dosyanızın borcu karşılığında şukadar ücret aldım diye bir kağıt verir avukat size imzalı kaşeli,veya dosyanıza borcunuz kalmamıştır,ödeme yapılmıştır gibi.Böylece bir sorun kalmamış olur.
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için senedin yanında dediğiniz kağıdıda alıcam, sonrasında icrayada bildirmem gerekiyormu?
Alıntı:
babeface2 rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için senedin yanında dediğiniz kağıdıda alıcam, sonrasında icrayada bildirmem gerekiyormu?
Gerekmez,icrayı koyan dosya kapanınca icraya yansır zaten.Yada avukata o esnada sorabilirsiniz.Avukat icrayı kaldırmak için yazı yollar icraya.Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim içim rahatladı gerçekten iyi günler dilerim...