Ödenip Bitmiş borç için tekrar bekleme fazi talep edilebilir mi?
Ben tarihten yaklaşık 4-5 sene kadar önce bir bankadan 10.000 TL ihtiyaç kredisi kullanmıştım. Borcumu çeşitli nedenlerden dolayı ödeyemediğimden icra takibine düştüm. Arada geçen süre de göz önüne alınarak asıl borç, geçen zamana ait temerrüt faizi ve alacaklarla toplam 16-17.000 TL olan yekün toplamı maaşımdan yapılan icra kesintisinin ardından borcumu maaşımdan kesilen 1/4 miktarı ile 1.5-2 sene sürede ben ve 2000 Tl civarında da kefilimin ödemesi suretiyle yaklaşık 18-19.000 TL olarak ödedim ve borcum tamamen bitti. Bu konuyla ilgili olarak beni tarihten yaklaşık 3/4 ay önce arayarak geçen süre ile ilgili faiz miktarı tekrar borcum olduğunu ve ödemem gerektiğini söylemeleri üzerine kendilerine borcum olmadığını, borcumu tamamen ödediğimi, borcumun bittiğini beni bu konuda aramamalarını söylemem üzerine bu tarihe kadar beni tekrar aramadılar. Şu an banka avukatları beni yine arıyor ve biten borcum ile alakalı olarak arada geçen bekleme süresinde borcumla ilgili tekrar faize uğradığını bu nedenle alacaklarının bulunduğunu söyleyerek benden 1500 TL gibi bi tutar ödememi istiyorlar ve bu miktarı defaaten 900 TL ödeyebilirsem borcumu kapatabileceklerini söylüyorlar. Benim sorum şu: ben borcumu 1,5 sene önce ödedim ve borcum bitti, benim ödediğim tutara zaten arada geçen bekleme süresi ile ilgili olarak temettü fazi eklendi. Borcum bittikten sonra benden neden ve nasıl tekrar faiz isteniyor. Bu yasal mıdır? Benden bu miktarı talep edebilirler mi ve tahsil edilebilir mi? Bunun İ.İ.K nun da dayanağı mevcut mudur, dayanak nedir? Ve konu ile ilgili nasıl bir itirazda bulunabilirim. Beni bilgilendirirseniz minnettar olurum.
Teşekkürler...