Şehir değiştirmem isteniyor
İyi günler,
2,5 yıldır merkezi İstanbul'da olan kurumsal bir şirkete bağlı ''home office'' olarak çalışıyorum. Sözleşmem yoktur. Hiç bir zaman da olmadı. Şirkete girdiğimde Muğla ilinden İstanbul merkez ofise gelip çalışıp çalışamayacağımı sordular. Olumsuz yanıtladım. Ara ara yine aynı soru ile karşılaştım ve yine olumsuz olarak cevapladım. İşe girmeden önce de bu şartımla işe alındım. Merkez ofisimizden bir kişinin ayrılması üzerine beni artık merkez ofiste çalıştırmak istiyorlar. Ben ise, maddi manevi İstanbul'da yapamayacağımı bildiğim için hayır yanıtını veriyorum.
Şehir değişikliği yapma mecburiyetim var mı? Hayır dediğim takdirde ''Emirlerine'' karşı gelmiş olur muyum? Ben işime son verilmesine bile razıyım. Bu durumda şirket bana tazminat ödemek zorunda mı?
Ben tazminat hakkımı kaybetmemek için istifamı vermek istemiyorum.
Sigortam tam ve kesintisiz olarak yatırıldı bugüne kadar. Haklarım nedir? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Bu arada emekliliğime 19 ay gibi bir süre kaldı. Ortalama 4.300 gün prim ödenmiştir, yaştan emekli olmayı hakkım var.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Karides
Cevap: Şehir değiştirmem isteniyor..
Sözleşmenizde işverenin diğer işyerlerinde çalışmayı kabul ettiğinize dair bir madde var mı?
Cevap: Şehir değiştirmem isteniyor..
Merhaba Erdoğan Bey,
Yukarıda da yazdığım gibi, firma ile hiçbir zaman karşılıklı herhangi bir sözleşme yapılmamıştır.
Tam aksine geçen yıl E-Mail yoluyla İstanbul'a gelip gelemeyeceğimi sormaları üzerine kurulu düzenim, ailemin burada olması ve bakmakla yükümlü olduğum çocuğum ve okulundan dolayı İstanbul'a gelemeyeceğimi bildirdim. Çocuğum reşit oldu, muhtemelen bu yıl üniversiteye gidecek ama hala bakmakla ben yükümlüyüm. Onun dışında kurulu düzenim ve ailem olayı aynen devam etmektedir.
Saygılarımla
Karides